Πάφος

Γραφειοκρατία για το επίδομα ορεινών κοινοτήτων

Κοινοτάρχες χωρίων της Πάφου διαμαρτύρονται για την γραφειοκρατία του σχεδίου στήριξης των κατοίκων ορεινών κοινοτήτων.

Είναι αδιανόητο δήλωσαν οι κοινοτάρχες του Στατου- Αγίου Φωτίου και της Γαλαταριας να ζητούνται από τους ηλικιωμένους, κυρίως , κατοίκους των χωριών αυτών να υποβάλουν και φέτος τα ίδια έντυπα που υπέβαλαν και κατά την περσινή χρονιά όπως ο τραπεζικός αριθμός, το δελτίο ταυτότητας κ.α. Ιδιαίτερα για τον τραπεζικό αριθμό οι κ.κ. Μιχάλης Κίμωνος και Αχιλλέας Κυριάκου δήλωσαν ότι οι κάτοικοι των χωριών χρειάζονται μια ολόκληρη μέρα προκειμένου να εξασφαλίσουν το έντυπο αυτό από τις τράπεζες.

Οι κοινοτάρχες ανέφεραν ότι οι ίδιοι είναι έτοιμοι να συνδράμουν στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των κατοίκων αλλά και την μείωση της δουλείας των υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι με την εξέταση των αιτήσεων.

Όπως εξήγησαν οι ίδιοι θα μπορούσαν να πιστοποιήσουν τους καταλόγους των δικαιούχων , παλιούς και νέους. Στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης είναι αδιανόητο να ζητείται να επανακατατεθουν έγγραφα που ήδη κατατέθηκαν πέρσι.

Η οικονομική βοήθεια στα πλαίσια στήριξης των κατοίκων ορεινών κοινοτήτων με υψόμετρο μεγαλύτερο των 600 μέτρων, παραχωρείται κατόπιν Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Καλύπτει μόνιμους κατοίκους κοινοτήτων παγκύπρια. Στην επαρχία Πάφου το επίδομα αυτό δικαιούνται οι κάτοικοι 24 κοινοτήτων με υψόμετρο άνω των 600 μέτρων.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button