Επικαιρότητα

Γιγαντιαία επιχείρηση και συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάφο

Μεταξύ των ωρών 0900–1800 σήμερα, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Αρχηγείου Αστυνομίας, σε συνεργασία με μέλη των επαρχιακών κλιμακίων της Υπηρεσίας σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα, μέλη της ΜΜΑΔ, καθώς και επιθεωρητές του Τμήματος Εργασίας, διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση στην επαρχία Πάφου.

Στόχος της επιχείρησης, ήταν η πάταξη του φαινομένου της παράνομης εργοδότησης και της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν 200 πρόσωπα, σε δύο υποστατικά, ενώ προέκυψαν 27 συλλήψεις. (21 για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, πέντε για καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και ένας για παρεμπόδιση, επίθεση εναντίον αστυνομικών και αντίσταση κατά τη νόμιμη σύλληψη.) Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε Αστυνομικούς Σταθμούς της επαρχίας Πάφου και στο ΤΑΕ Πάφου, για περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Στην Αστυνομία κλήθηκαν επίσης και άλλα πέντε πρόσωπα για να κατηγορηθούν γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών.

Παράλληλα, από τους επιθεωρητές του Τμήματος Εργασίας εκδόθηκαν ειδοποιήσεις σε δέκα εργοδότες, που αφορούν 17 πρόσωπα για αδήλωτη εργασία, για το συνολικό ποσό των €60.000.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, απολύθηκε. Ο αστυνομικός τραυματίσθηκε όταν αλλοδαπός επεχείρησε να ξεφύγει κτυπώντας τον αστυνομικό στα χέρια. Ο αλλοδαπός συνεληφθη.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button