Επικαιρότητα

Γερμανοί, Ρώσοι και Ισραηλινοί αλλάζουν τα δεδομένα στον τουρισμό

Η σύνδεση της Πάφου με οκτώ πτήσεις την εβδομάδα από αεροδρόμια της Γερμανίας, από την αεροπορική εταιρεία CONTOR,  σε συνδυασμό με την δρομολόγηση ναυλωμένων  πτήσεων  της TUI  Ρωσίας από το καλοκαίρι και την αύξηση των πτήσεων από χώρες της περιοχής  αναπληρώνουν το κενό που άφησαν στον Κυπριακό τουρισμό η κατάρρευση της AIR GERMANIA και της THOMAS COOK την προηγούμενη χρονιά.

Η  Γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor, θα συνδέει το αεροδρόμιο Πάφου με τέσσερα Γερμανικά αεροδρόμια οκτώ φορές την εβδομάδα τη χρονική περίοδο Απριλίου – Νοεμβρίου 2020. Υπολογίζεται ότι την περίοδο αυτή 100 χιλιάδες επιβάτες θα ταξιδέψουν  από την Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και την  Λειψία προς την Πάφο.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνδέσμων κέντρων αναψυχής Νεόφυτος Θρασυβούλου θεωρεί ότι τόσο με τις κινήσεις αυτές όσο και την αύξηση των πτήσεων από χώρες της περιοχής όχι μόνο αναπληρώνονται τα κενά αλλά ο τουρισμός της Κύπρου θα σημειώσει σημαντική ανοδο το επόμενο διάστημα.

Τόσο η  Γερμανική όσο και η Ρωσική  αγορά θεωρούνται αγορές προτεραιότητας για την Πάφο και οι προσπάθειες πάντοτε επικεντρώνονται στην προσέλκυση εκτός από επισκέπτες του καλοκαιριού και επισκέπτες διαφόρων ειδικών τμημάτων της αγοράς με προοπτική, όπως αθλητικό τουρισμό, τουρισμό ειδικών ενδιαφερόντων, περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και  τουρισμού υπαίθρου.

Αυξημένη αναμένεται να είναι η τουριστική κίνηση της επόμενης περιόδου εκτός από την βόρεια και κεντρική Ευρώπη και από χώρες της περιοχής.

Το Υφυπουργείο τουρισμού  θεωρεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες αυξάνουν τις εισροές τουριστών και, ταυτόχρονα, περιορίζουν την εξάρτηση της Κύπρου  από συγκεκριμένες αγορές και μικρό αριθμό Οργανωτών Ταξιδιών.

Επίσης συνδράμουν στη μείωση της εποχικότητας και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφού καλύπτουν και μήνες μη αιχμής.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button