Επικαιρότητα

Γενικεύτηκε η απεργία στο δήμο Πάφου

Γενικεύτηκε η απεργία στο δήμο Πάφου. Οι σχεδόν 220 υπάλληλοι και εργάτες του δήμου συμπαρίστανται στους 35 εργάτες και οδηγούς της υπηρεσίας σκυβάλων που απεργούν επειδή η τοπική αρχή αποφάσισε την εκχώρηση της υπηρεσίας αποκομιδής των σκυβάλων σε ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι στον δήμο κατέρχονται σήμερα και αύριο σε 48ωρη απεργία. Σε γενική συνέλευση θα αποφασίσουν για τα περαιτέρω βήματα τους χωρίς να αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο της επ’αοριστον απεργίας.

O Γενικός Γραμματέας της ΟΗΟ- ΣΕΚ Ανδρέας Ηλία σε δηλώσεις έξω από το δημοτικό μέγαρο Πάφου που είχαν συγκεντρωθεί οι απεργοί σημείωσε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα αντιδρά στην αγορά υπηρεσιών και στην αποξένωση κεφαλαιωδών και ουσιαστικών υπηρεσιών των Δήμων.

Είναι έτοιμοι, συνέχισε, να εισέλθουν σε ένα διάλογο με στόχο, όπως είπε, να βελτιωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου. O Nίκος Γρηγορίου ΓΓ της  ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που συμμετέχει στην 48ωρη απεργία η οποία, όπως είπε, γίνεται για μια ακατανόητη απόφαση του Δημάρχου Πάφου και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, για να αποξενώσει την αποκομιδή σκυβάλων από το Δημαρχείο Πάφου.

Εξάλλου ο κ. Ανδρέας  Διογενούς εκ μέρους της ΔΕΟΚ,, ανέφερε πως εάν δουν πως το θέμα δεν προχωρά θα ακολουθήσει επ’ αόριστο απεργία. Αυτή είναι η θέση της ΔΕΟΚ, κατέληξε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button