Επικαιρότητα

Βρήκαν τεκμήρια για το αεροπλάνο

Λίγο πριν τις οκτώ χθες βράδυ ολοκλήρωσαν την λεπτομερή και σχολαστική έρευνα τους οι ειδικοί εμπειρογνώμονες στο μικρό  αεροσκάφος που συνδέθηκε με τον εμφύλιο πόλεμο στην Λιβύη.

 

Το αεροσκάφος τύπου Lasa T-BIRD φρουρείτο τις τελευταίες εβδομάδες  επι 24ωρου βάσεως από μέλη της Αστυνομίας στο αεροδρόμιο Πάφου. Τον περασμένο Μάρτιο σε  ειδική έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας σημειωνόταν   ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος πιθανόν να μετείχε  σε παράνομες επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Τους δέκα  ειδικούς ξένους  εμπειρογνώμονες συνοδεύσαν στο αεροδρόμιο Πάφου  μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου που παρείχαν υποστήριξη και τεχνικές διευκολύνσεις στην λεπτομερή επιθεώρηση και εξέταση του  αεροσκάφους που βρίσκεται σε υπόστεγο του αερολιμένα Πάφου. Παραλήφθηκαν μάλιστα κάποια τεκμήρια τα οποία θα εξετασθούν περαιτέρω στα εργαστήρια της αστυνομίας.

Οι εμπειρογνώμονες που αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα  θα  συντάξουν έκθεση με τα ευρήματα τους προς τον ΟΗΕ. Ανάλογα με τα αποτελέσματα  θα αποφασισθούν και τα επόμενα βήματα για την τύχη του  αεροσκάφους.

Υπενθυμίζεται ότι το μονοκινητήριο αεροσκάφος  που βρίσκεται από το 2019 στην Κύπρο ταυτοποιήθηκε  πριν από ένα μήνα. Σύμφωνα με  πληροφορίες αλλά και ξένα δημοσιεύματα  ανήκει σε ιδιωτικό στρατό και εκτιμάται ότι ενεπλάκη σε επιχειρήσεις στη Λιβύη παραβιάζοντας το εμπάργκο του ΟΗΕ.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button