Επικαιρότητα

Βάφεται ξανά το Α ‘Λύκειο

Ξεπεράσθηκε το θέμα που είχε δημιουργηθεί με τα χρώματα των νεοκλασικών κτηρίων επι της κεντρικής λεωφόρου Γρίβα Διγενή.

Ήδη το Α λύκειο που είχε βαφτεί με το έντονο γκρίζο χρώμα, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις της σχολικής εφορείας και της κοινής γνώμης, βάφεται πλέον με μια κίτρινη απόχρωση της ώχρας. Πιο «κοντά» στα σημερινά χρώματα των νεοκλασικών κτηρίων της Γρίβα Διγενή βρίσκονται όλα τα δείγματα χρωμάτων που έχουν ετοιμασθεί.

Μέλη της σχολικής εφορείας Πάφου διαπιστώνουν ότι πρόκειται περισσότερο για αποχρώσεις ώχρας , πιο ανεκτά χρώματα και πιο κοντά στον υφιστάμενο χρωματισμό όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.   Υπενθυμίζεται ότι έντονες αντιδράσεις πυροδότησε  η απόφαση της τοπικής αρχής και του τμήματος διατήρησης της πολεοδομίας να αλλάξουν τον χρωματισμό στο ιστορικό Α’ λύκειο της Πάφου.

Το νεοκλασικό κτήριο του Α ‘Λυκείου  βάφτηκε με γκρι μπογιά αντί με την χαρακτηριστική κρεμ, προκαλώντας αντιδράσεις ανάμεσα σε Βουλευτές, δημοτικούς συμβούλους αλλά και την ίδια την σχολική εφορεία Πάφου.

Τα μέλη των  επιτροπών αισθητικού ελέγχου και του Τμήματος διαχείρισης διατηρητέων Οικοδομών του Υπουργείου Εσωτερικών της Πολεοδομίας  προχωρήσαν  στην δημιουργία νέων δειγμάτων που τα περισσότερα φαίνεται να είναι πλέον αποδεκτά απ’ όσους είχαν αντιδράσει.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button