Επικαιρότητα

Αυστηρή τοποθέτηση του υπουργού άμυνας

Δεν διασύνδεει τα όσα  αποκαλύπτονται με την δράση του Ίλαρχου της Ε.Φ.  με τις διαδικασίες πρόσληψης στην δύναμη ο υπουργός άμυνας.

Ο  Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, με αφορμή τα στυγερά εγκλήματα τα οποία παραδέχτηκε ότι διέπραξε αξιωματικός της Ε.Φ. , ερωτηθείς εάν  θα έπρεπε να επανεξεταστεί ο τρόπος πρόσληψης στρατιωτικών   περιορίστηκε να πει ότι πρόκειται για δυο ανεξάρτητα ζητήματα η συμπεριφορά του υπόπτου και το τι συμβαίνει στην Ε.Φ.

Το επίπεδο στην Ε.Φ. τόνισε  είναι  υψηλό σε σχέση με το προσωπικό.
Εξάλλου, απαντώντας στα σενάρια τα οποία κάνουν λόγο για ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης από τον ίδιο μετά την παραίτηση του Ιωνά Νικολάου ο Υπουργός Άμυνας απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Σε ότι αφορά τις νέες παράτυπες Ναυτεξ εντός των οικοπέδων 9 και 12 της Τουρκίας με το Βαρμπαρος να κινείται προκλητικά στην κυπριακή ΑΟΖ  ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η Κυπριακή δημοκρατία σε συνεννόηση με τις διάφορες αρχές προβαίνει σε ενέργειες. Πρόσθεσε ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα το ενεργειακό πρόγραμμα και εκτίμησε ότι σε αυτές τις προκλήσεις έχουν δοθεί απαντήσεις με τη δική μας χαμηλών τόνων συμπεριφορά, με τη σύνεση αλλά και την εργασία.

Ο Σάββας Αγγελίδης μιλούσε μετά την  εκδήλωση  που συνδιοργάνωσαν στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου  η Εθνική Φρουρά και ο Δήμος Πάφου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς.

Η εκδήλωση περιλάμβανε  έκθεση οπλικών συστημάτων, στρατιωτικές επιδείξεις ακριβείας, έκθεση φωτογραφίας και μουσικό πρόγραμμα από την ορχήστρα της ΣΜΕΦ.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά εκτός στρατοπέδου, είχε αποφασιστεί  κατά την συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Πάφου και ο Αρχηγός της Δύναμης τον περασμένο Φεβρουάριο και εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας να έρθει η Εθνική Φρουρά ακόμη πιο κοντά στην κοινωνία και ιδιαίτερα την νεολαία.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button