Επικαιρότητα

Απόφαση δικαστηρίου για ΣΟΔΑΠ

Με πρόσφατη  απόφασή του το Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε  Προσφυγή του κ. Ηρόδοτου Κυριάκου εναντίον του Δήμου Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πάφου ο ιδιώτης  προσέβαλλε με την προσφυγή του  την ενέργεια του Δήμου να τον επαναπληροφορήσει και να επιβεβαιώσει για τον τερματισμό του δικαιώματός του για ανέγερση και λειτουργία ανοικτού περιπτέρου διαστάσεων 3 Χ 3 μέτρα στην εν λόγω παραλία, τον τερματισμό της άδειάς του για πλανοδιοπώληση στην ίδια παραλία, του δικαιώματος χρήσεως μέρους της παραλίας και του δικαιώματος διαχείρισης του περιπτέρου που ήθελε ανεγείρει ο Δήμος. Ο κ. Κυριάκου, ενοικιαστής του δημοτικού καφεστιατορίου Deck  από το 1995, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, είχε ανεγείρει περίπτερο στην παραλία ΣΟΔΑΠ και επί σειράν ετών ασκούσε σε αυτή πλανοδιοπώληση. «Παραβιάζοντας τους όρους της συμφωνίας με τον Δήμο για την ενοικίαση του συγκροτήματος, κατασκεύασε παράνομα περίπτερο και τοποθετούσε τραπεζοκαθίσματα σε υπαίθριο χώρο, μετατρέποντάς το σε καφέ-σνακ επί της παραλίας.

Προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι τα δικαιώματα τα οποία ο Δήμος τερμάτισε ήσαν θεμελιωμένα στις συμβάσεις που υπέγραψε με τον Δήμο το 1995 και το 2001, καταχώρισε την εν λόγω Προσφυγή. Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι ενέργειες του Δήμου ήταν νόμιμες και έγκυρες και απέρριψε την Προσφυγή ως απαράδεκτη, διατάσσοντας τον κ. Κυριάκου να καταβάλει δικηγορικά έξοδα €1.800 πλέον Φ.Π.Α.»

Στην ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο, ο κ. Κυριάκου είχε προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία τόσον εναντίον του Δήμου όσο και εναντίον του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος για αυθαίρετες ενέργειες αναφορικά με την απομάκρυνση του περιπτέρου και για δήθεν αξιόποινες πράξεις του Δημάρχου σε σχέση με την κατεδάφιση του περιπτέρου-υποστατικού. «Οι καταγγελίες διερευνήθηκαν χωρίς να προκύψει διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος. Η απόφαση του Δικαστηρίου στην εν λόγω Προσφυγή του κ. Κυριάκου, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη νομιμότητα και εγκυρότητα των ενεργειών και πράξεων του Δήμου Πάφου αλλά και του Δημάρχου.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button