Επικαιρότητα

Αντιδράσεις για τα μέτρα

Σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Λεμεσό θα περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων 50 επιβάτες της EasyJet  που έφτασαν απόψε από το Μάντσεστερ.

Ήταν η πρώτη πτήση που έφτανε στο αεροδρόμιο Πάφου μετά την απόφαση που λήφθηκε για υποχρεωτική καραντίνα επτά ημερών για όσους  φτάνουν στην Κύπρο μέσω αεροδρομίων της Βρετανίας, από τις έξι σήμερα το απόγευμα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 54 επιβάτες και όλοι υποβλήθηκαν  σε εργαστηριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στο Αεροδρόμιο. Ακολούθως, οι πενήντα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε ξενοδοχείο καραντίνας για υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό επτά ημερών.

Δυο από τους επιβάτες είναι καρκινοπαθείς και τους δόθηκε άδεια για αυτοπεριορισμό στα σπίτια τους. Ένας τρίτος επιβάτης είναι κάτω των 18 χρόνων και επίσης θα αυτοπεριορισθεί στο σπίτι του ενώ δόθηκε κατ’ εξαίρεση άδεια για Βρετανίδα η οποία έφτασε στην Κύπρο προκειμένου να επισκεφθεί την σοβαρά άρρωστη μητέρα της που διαμένει μόνιμα στο νησί.

Οι επιβάτες που θα διαμένουν στο ξενοδοχείο στην Λεμεσό σε επτά μέρες θα υποβληθούν  εκ νέου σε εργαστηριακό έλεγχο και όσοι έχουν αρνητικό αποτέλεσμα, θα συνεχίζουν κατ’ οίκον τον αυτοπεριορισμό τους για 3 επιπλέον μέρες. Την δέκατη ημέρα και νοουμένου ότι δεν εκδηλωθούν συμπτώματα, τα άτομα θα αποδεσμεύονται αυτόματα.

Σε περίπτωση που εκδηλωθούν συμπτώματα, θα πρέπει να γίνεται επικοινωνία με τον Προσωπικό τους Ιατρό για περαιτέρω ιατρική καθοδήγηση. Σήμερα το μεσημέρι έφτασαν μέσω του αεροδρομίου Πάφου από το Λονδίνο  με πτήση της Ραιαν Αιαρ 138 επιβάτες οι οποίοι θα αυτοπεριορισθούν ενώ αύριο υπάρχει άλλη μια προγραμματισμένη άφιξη  από το Λονδίνο στο αεροδρόμιο Πάφου και άλλες πέντε την Τετάρτη από διάφορα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Γονείς φοιτητών που ανέμεναν τα παιδιά τους στο αεροδρόμιο Πάφου εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για τα μέτρα. Είναι αδικία για αυτούς που ήρθαν σήμερα, τόνισαν, αναγνωρίζοντας πάντως ότι θα πρέπει να ληφθούν τα μέτρα για την προστασία από την πανδημία. Χαρακτήρισαν επίσης κοροϊδία το συγκεκριμένο μέτρο τονίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε δοθεί μεγαλύτερη προειδοποίηση για τους επιβάτες.     

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button