Επικαιρότητα

Αντεξέταση εσωτερικού ελεγκτή για τις πινακίδες

Άρχισε σήμερα στο κακουργιοδικείο  η αντεξέταση του  Εσωτερικού Ελεγκτή του Δήμου Πάφου Ιωάννη  Χατζηπαναγιώτου ο οποίος αποτελεί ένα από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας του σκανδάλου των πινακίδων.

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου εργάζεται στον Δήμο Πάφου από τον Οκτώβριο του 2011 και κατέχει την θέση του Εσωτερικού Ελεγκτή . Ο κ. Χατζηπαναγιώτου ανέφερε στο πλαίσιο της αντεξέτασης του από τον Δικηγόρο Σάββα Μάτσα, συνήγορο υπεράσπισης της εταιρείας ΕΤΝΑ και του Διευθυντής της , ότι προ της εργοδότησης του στον Δήμο Πάφου εργάστηκε στην ΣΠΕ Μίνθης  ωστόσο αναγκάστηκε να αποχωρήσει αφού , όπως εξήγησε, διαπίστωσε γεγονότα και παραβίαση χρηστής διοίκησης.

Επανέλαβε πως κατά το έτος  2012 ξεκίνησε αυτεπάγγελτα την συλλογή στοιχείων για την ετοιμασία  έρευνας προς την υπηρεσία σχετικά με  ατασθαλίες που τυχόν να υπήρχαν στο Συνεργείο Οδοσήμανσης και Χώρων Στάθμευσης του Δήμου Πάφου. Ο συνήγορος υπεράσπισης διερωτήθηκε πως σε μια έρευνα δεν τηρείτο αρχείο ελέγχου για αντικατάσταση πινακίδων για όλα τα  χρόνια και πώς ο ίδιος προχώρησε σε έρευνα χωρίς να γνωρίζει πόσες πινακίδες αντικαθίσταντο.

Ο μάρτυρας κατηγορίας απάντησε ότι στα εντάλματα πληρωμής δεν γίνονταν διαχωρισμός μεταξύ των πινακίδων που αντικαθίσταντο και της παραγγελίας για νέες πινακίδες. Ανέφερε στο Δικαστήριο πως σε σχέση με την έρευνα  που διενήργησε παρέδωσε αναλυτική κατάσταση αμφισβητούμενων ενταλμάτων πληρωμής, υπό μορφή έκθεσης. Ο κ. Χατζηπαναγιώτου επεσήμανε και πάλι ότι μέσα από την έρευνα που έγινε  ο Δήμος Πάφου παράγγελνε για κατασκευή ολοκληρωμένες πινακίδες, συμπεριλαμβανομένης και της αντανακλαστικής μεμβράνης.

Άρα εξήγησε, καμία αγορά αντανακλαστικής μεμβράνης   δεν έγινε για όφελος και χρήση από τον Δήμο Πάφου. Ο Δικηγόρος υπέβαλε την θέση ότι πολλές αντανακλαστικές μεμβράνες που τοποθετούνταν περιμετρικά από τα στυλάκια υπέστησαν ζημιές  ενώ επί του θέματος υπέδειξε στον μάρτυρα φωτογραφικό υλικό. Ερωτηθείς σχετικά για το πως ξεκίνησε την έρευνα  ο  μάρτυρας απάντησε πως την έρευνα την  ξεκίνησε μετά από οδηγίες που έλαβε από τον Δημοτικό Γραμματέα Θέμη Φιλιππίδη και τον Οικονομικό Διευθυντή Δημήτρη Πατσαλίδη.

Μετά την καταγγελία από τον Δημοτικό Γραμματέα στην Αστυνομία, προέβηκε, όπως ανέφερε, σε συνεργασία με άλλα τρία πρόσωπα τους Κώστα Λιασίδη, Χριστάκη Κυπριανού και  Κυριάκο Πύργο σε λεπτομερή έρευνα για τις δαπάνες του Συνεργείου Οδοσήμανσης και χώρων στάθμευσης του Δήμου Πάφου κατά τα έτη 2006 με 2012. Σε σχέση με την συμμετοχή των κυρίων Κυπριανού και Πύργου στην έρευνα ο μάρτυρας είπε πως αυτή έγινε κατόπιν υπόδειξης του Δημοτικού Γραμματέα Θέμη Φιλιππίδη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης  υπέβαλε την θέση ότι  οι δύο υπάλληλοι του Δήμου Πάφου κύριοι Κυπριανού και Πύργος ήταν ακατάλληλοι και πως  η ιδιότητα του κ. Πύργου που είχε σχέσεις με συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευής πινακίδων ιδιοκτήτρια της οποίας είναι  η σύζυγος του αποκρύφθηκε  , όπως ισχυρίστηκε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button