Κύπρος

Έτοιμο το πόρισμα για «Ορέστη»

Το πόρισμα των ποινικών ανακριτών για τους χειρισμούς της Αστυνομίας σε σχέση με την υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών έχει παραδοθεί στη Γραμματεία της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, η οποία με τη σειρά της το προώθησε στον Πρόεδρο της Ανδρέα Πασχαλίδη.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι θα αρχίσει από αύριο το πρωί τη μελέτη του πολυσέλιδου πορίσματος, το οποίο αριθμεί περί των 445 σελίδων, με σκοπό να εξετάσει την ορθότητα των συμπερασμάτων, ευρημάτων και εισηγήσεων των ποινικών ανακριτών στη βάση του αποδεικτικού υλικού.

Ακολούθως, είπε, θα υποβάλει τα δικά του σχόλια και εισηγήσεις, που μπορεί να συμπίπτουν ή όχι με αυτές των ανακριτών, στην ολομέλεια της Αρχής η οποία θα καταλήξει στη δική της εισήγηση, το συντομότερο δυνατόν.

Το πόρισμα των ανακριτών, τα δικά του σχόλια και η τελική εισήγηση της Ολομέλειας της Αρχής θα αποσταλούν στη συνέχεια στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες σε αριθμό αστυνομικών, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι δεν γνωρίζει, αφού ακόμα δεν άρχισε την ανάγνωση του πορίσματος.

Ο κ. Πασχαλίδης επανέλαβε, τέλος, ότι αν υπάρχουν ευθύνες αυτές θα αποδοθούν εκεί και όπου αυτές ανήκουν.

Η Αρχή είχε διορίσει τέσσερις ποινικούς ανακριτές για τη διεξαγωγή ποινικής και πειθαρχικής ανάκρισης σε σχέση με τον τρόπο που οι κατά καιρούς υποβληθείσες καταγγελίες αναφορικά με ελλείποντα πρόσωπα έτυχαν διερεύνησης και/ή αντιμετώπισης και γενικά χειρισμού από πλευράς Αστυνομίας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button