Επικαιρότητα

Έτοιμο να λειτουργήσει το Ινστιτούτο Πάφου

Το ακαδημαϊκό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Pafos Innovation Institute, λειτουργεί στην Πάφο με την νέα χρονιά.

Το Pafos Innovation Institute θα λειτουργεί στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις που ανεγέρθηκαν για τον σκοπό αυτό από τον Δήμο Πάφου και θα προσφέρει υψηλού επιπέδου τριτοβάθμια εκπαίδευση επιπέδου Master στους τομείς της Καινοτομίας, της Έρευνας και των Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Το Pafos Innovation Institute θα φέρει την σφραγίδα του διεθνούς φήμης Πανεπιστημίου IDC Herzliya του Ισραήλ. Θα έχει περιφερειακό χαρακτήρα με άμεσο στόχο να προσελκύσει μεταπτυχιακούς φοιτητές από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος δήλωσε ότι  αυτή την στιγμή αξιολογούνται και θα πιστοποιηθούν τρία μεταπτυχιακά προγράμματα που αφορούν  τομείς των νεοφυών επιχειρήσεων και της καινοτομίας.

Οι εγκαταστάσεις ανεγέρθηκαν σε τ/κ τεμάχιο γης δίπλα από την πρώην οικία Αχμέτ Ρασίντ που παραχωρήθηκε στον Δήμο Πάφου.

Το Ινστιτούτο θα λειτουργεί ως καθαρά Κυπριακό ακαδημαϊκό ίδρυμα και οι τίτλοι σπουδών που θα προσφέρει θα είναι αναγνωρισμένοι από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button