Επικαιρότητα

Ένα ψάρι που καταπίνει πλαστικά στην Γεροσκηπου

Δυο χρηστικές καλλιτεχνικές δημιουργίες εγκατέστησε στην δημοτική παραλία Γεροσκηπου ο τοπικός δήμος.

Ένα μεταλλικό ψάρι που καταβροχθίζει ανακυκλώσιμα υλικά και μια ομπρέλα θαλάσσης κατασκευασμένη από πώματα πλαστικών συσκευασιών.

Η επίτροπος περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου που παρεστει στην σημερινή εκδήλωση παράδοσης των έργων,  συνεχάρη τους διοργανωτές και ιδιαίτερα τον δήμο Γεροσκηπου και την ΑΚΤΗ για τις οικολογικές τους παρεμβάσεις  τα τελευταία χρόνια.

Η ακτομηχανικος Ξένια Λοιζιδου εκ μέρους της ΑΚΤΗΣ δήλωσε ότι η σημερινή μέρα περιβάλλοντος δεν είναι γιορτή αλλά μια κραυγή , κατά την έκφραση της.

Πρέπει να σημάνει ένας κόκκινος συναγερμός, είπε, αφού ο πλανήτης είναι άρρωστος κατά την έκφραση της με την κατάρρευση των οικοσυστημάτων και την διάλυση της βιοποικιλότητας σε πολλά σημεία του πλανήτη. Πρέπει  να αλλάξουμε τρόπο ζωής και μοντέλο ανάπτυξης, είπε.

Ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση και εγκατάσταση των έργων αυτών αφού όπως υπενθύμισε ο δήμος Γεροσκηπου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακύκλωση.

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα εξέφρασε και η εικαστικός Έλενα Δανιήλ που συνεργάστηκε με τα παιδιά των δημοτικών σχολείων Γεροσκηπου. Η ιδέα ξεκίνησε από τα ίδια τα παιδιά, κατέληξε, και τα παιδιά έχουν ενθουσιαστεί με το αποτέλεσμα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button