Επικαιρότητα

Ύποπτο κρούσμα στις πρώτες βοήθειες

Ύποπτο κρούσμα Κορονοιου εντοπίσθηκε στο νοσοκομείο Πάφου.

 

Από το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου στάλθηκε στο νοσοκομείο Λεμεσού ασθενής που θεωρήθηκε ότι  είναι ύποπτο κρούσμα για λοίμωξη με κορωνοϊό για περαιτέρω διερεύνηση.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο προσωρινός διευθυντής του νοσοκομείου  Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης ο οποίος υπενθύμισε πως 23 επαγγελματίες υγείας του ΓΝ Πάφου είναι θετικοί στο κορωνοϊό και βρίσκονται μακριά από το Νοσοκομείο.

Δύο μέλη του προσωπικού νοσηλεύονται στο ΓΝ Αμμοχώστου λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και  άλλα 153 άτομα από το προσωπικό παραμένουν απομονωμένοι στην κατοικία τους , επειδή ήρθαν σε άμεση επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα  και , όπως είπε, σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Επιτήρησης πρέπει να μείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα στο σπίτι.

Στο ΓΝ Πάφου συνεχίζουν να εργάζονται 94 επαγγελματίες υγείας.
Σ’ ότι αφορά την προετοιμασία του Νοσοκομείου Πάφου για την επαναλειτουργία του ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης  ανέφερε πως χτες συνεχίστηκε η απολύμανση  των χώρων του Νοσοκομείου, ενώ το συνεργείο απολύμανσης κλήθηκε και σήμερα για σκοπούς απολύμανσης του χώρου των εξωτερικών ιατρείων , του τμήματος ψυχικής υγείας, και του τμήματος τεχνικής υποστήριξης του Νοσοκομείου.

Με αυτές τις απολυμάνσεις, συμπλήρωσε ο Δρ. Μουτήρης, συμπληρώνεται η γενική απολύμανση του Νοσοκομείου.

Εξέφρασε  την ελπίδα , πως τις επόμενες λίγες μέρες, ίσως μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα , το ΓΝ Πάφου να μπορέσει να επαναλειτουργήσει, αν όχι στην ολότητα του, δηλαδή όλες οι κλινικές ταυτόχρονα, τουλάχιστον σταδιακά.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button