Πάφος

Όχι στην ανέγερση καθεδρικού ναού στο Δημόσιο Κήπο

Το Επαρχιακό Συμβούλιο Ειρήνης, Τμήμα Πάφου,  σε ανακοίνωση του καταθέτει την έντονη διαφωνία του με τη διαφαινόμενη επαναφορά του αιτήματος για ανέγερση μητροπολιτικού ναού στο Δημόσιο Κήπο και στηρίζει απόλυτα την ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη διάσωση του Δημόσιου Κήπου.

«Είναι ασφαλώς δικαίωμα της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου να ανεγείρει καθεδρικό ναό. Δεν θεωρούμε όμως ορθό όπως αυτός ανεγερθεί εντός του Δημόσιου Κήπου. Τα αρνητικά από την οικοδόμηση ενός τέτοιου ναού στο συγκεκριμένο σημείο είναι πάρα πολλά. Θα επιβαρύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής, δεν συνάδει κτηριολογικά με τα άλλα οικοδομήματα της περιοχής και καταστρέφει το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου που διαθέτει το κέντρο της Πάφου». Όλοι οι θεσμικοί φορείς διαφωνούν, συνεχίζει η ανακοίνωση του Παγκυπριου συμβουλίου Ειρήνης. ΕΤΕΚ, Σύνδεσμος Αρχιτεκτόνων, Πολεοδομία, Συμβούλιο Παρεκκλίσεων, όπως σημειώνει.

«Μάλιστα, το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων στις 13.12.2010 απέρριψε την αίτηση για ανέγερση ναού στο Δημόσιο Κήπο με την αιτιολογία ότι η προτεινόμενη ανάπτυξη επηρέαζε ουσιωδώς τη γενική στρατηγική του τότε ισχύοντος σχεδίου ανάπτυξης. Γι’ αυτό καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου να παραμείνει συνεπές σε ότι αποφάσισε προ δύο βδομάδων. Από τότε δεν έχει αλλάξει οτιδήποτε. Προς τι, λοιπόν, η επαναφορά του θέματος;»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close