Πάφος

Όχι στα 5G στις Βρυξέλλες, όχι στα 5 μηδενικά στη Γεροσκήπου.

Οι κάτοικοι των Βρυξελλών δεν είναι γουρούνια της Γουινέας των οποίων η υγεία θυσιάζεται στο βωμό του χρήματος.

Αυτά τα σημαντικά νέα και λόγια προέρχονται από την υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας του Βελγίου, κυρία Celine Fremault πριν από λίγες μέρες. «Δεν μπορώ να υποστηρίξω τέτοια τεχνολογία αφού τα επίπεδα ακτινοβολίας δεν σέβονται την υγεία του πολίτη».

Η Βελγίδα υπουργός έχει ταυτόχρονα προειδοποιήσει ότι σύμφωνα με ένα πιλοτικό πρόγραμμα η εκπομπή ακτινοβολίας καταδεικνύει ότι από τα 5G καταρρίπτονται τα βελγικά όρια επιτρεπτής ακτινοβολίας που είναι 95 mW/m2. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές, το κατώτατο όριο ανησυχίας είναι 1 mW / m2

Η μεγαλούπολη των Βρυξελλών κατευθύνει την Ευρωπαϊκή Ένωση και πλέον γίνεται συνείδηση, μέσα από ένα φαινόμενο ντόμινο, ότι η εφαρμογή των 5G θα αυξήσει κατακόρυφα τις αρνητικές επιδράσεις στα επίπεδα υγείας του κόσμου.

Η κ. Fremault αποδεικνύει επίσης ότι το κύμα αντιδράσεων στην Ευρώπη για τα 5G μεγαλώνει όπως και η έκκληση για να δίνεται προτεραιότητα στους ανθρώπους πάνω από την τεχνοκρατική ολιγαρχία.

Ενώ οι Βρυξέλλες μπλοκάρουν την εφαρμογή των 5G δεκάδες άλλες κυβερνήσεις έχουν εισαγάγει νομοθεσίες για περιορισμούς στην εφαρμογή τους. Σε αντίθεση, το υπουργείο εμπορίου στην Κύπρο σε πρόσφατη ανακοίνωση του μιλά για εφαρμογή των 5G μέχρι το τέλος του 2019.

Τα υπάρχοντα σήμερα δίκτυα 4G ενοχοποιούνται για πρόκληση καρκίνου. Οι αρνητικές συνέπειες από τα 5G θα είναι πολλαπλάσιες. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο αλλά πρωτίστως πανευρωπαϊκό. Πρόσφατα είχαμε έντονες αντιδράσεις τόσο στην Πάφο όσο και τη Γεροσκήπου για συγκέντρωση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε ορισμένα σημεία των δύο πόλεων, ειδικά κοντά σε σχολεία. Και ενώ στην πόλη της Πάφου έχουν γίνει κάποια βήματα σχετικά με την αδειοδότηση τέτοιων κεραιών, στη Γεροσκήπου κοιμόμαστε τον ύπνο το βαθύ.

Ενώ τα κρούσματα καρκίνου αυξάνονται, πολλοί δημότες Γεροσκήπου διαμαρτύρονται έντονα για την έλλειψη οιουδήποτε παράλληλου μέτρου. Στη Γεροσκήπου περιμένουμε «τον από μηχανής Θεό» να μας λύσει τα προβλήματα. Σύμφωνα με κάποιους «φταίει ο Τρακκίδης που μιλά και δεν κλείνει το στόμα του». Δυστυχώς η πολιτική που ακολουθείται είναι όπως και σε πολλά άλλα θέματα, «Κρύψετε να περάσουμε»!

Αντώνης Τρακκίδης, Δημοτικός Σύμβουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button