Πολιτική

Ως νέος ψηφίζω για μένα

Οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές έχουν τεράστια σημασία και τα αποτελέσματα θα επηρεάσουν κάθε πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι απαραίτητο όλοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Σήμερα, η ψήφος είναι το μέσο που χρησιμοποιείται, σε μια συντεταγμένη πολιτεία, προκειμένου να δηλώσει ο πολίτης-ψηφοφόρος τη βούλησή του, στο πλαίσιο μιας εκλογικής διαδικασίας.

Η ψήφος είναι μια θεμελιώδης πράξη συμμετοχής στα κοινά, με την οποία οι νέοι μπορούν να συμβάλουν στη δημοκρατία. Η συμμετοχή των νέων αποτελεί έναν ισχυρό τρόπο για τους νέους, ώστε να ακουστεί η φωνή τους και να επηρεάσουν θέματα που αφορούν τους ίδιους και τις κοινότητές τους αλλά και να λειτουργήσει ως πύλη προς άλλες μορφές συμμετοχής.

Οι νέοι ψηφοφόροι αποτελούν ένα σημαντικό αριθμό του εκλογικού πληθυσμού παρόλα αυτά η συμμετοχή σε αυτή την ομάδα των 18-24 ετών είναι σταθερά χαμηλότερη από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα. Η έλλειψη προθυμίας των νέων για συμμετοχή στις εκλογές, τους εμποδίζει να καταλάβουν όχι μόνο πώς να ψηφίσουν, αλλά και γιατί.

Με την ψήφο σας, η φωνή σας θα ακουστεί, σας δίνεται η δυνατότητα να αποφασίζετε πώς και από ποιόν θα διοικείται η χώρα μας. Η ψήφος σας δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίξετε τον υποψήφιο που εκπροσωπεί τις απόψεις σας και είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να εκφράσετε τη γνώμη σας. Οι νέοι ενδιαφέρονται περισσότερο από ποτέ για τις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους και είναι πιο ανοιχτοί σε αλλαγές που θα επιφέρουν την πρόοδο και ένα ελπιδοφόρο μέλλον . Με την διαδικασία της ψήφου, μπορούμε να επιτύχουμε την αλλαγή που όλοι επιθυμούμε. Οι νεότεροι ψηφοφόροι είναι εκείνοι που θα ζήσουν περισσότερο με τις συνέπειες των εκλογών, γι΄ αυτό επιβάλλεται να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ώστε τα λάθη του παρελθόντος να μην επαναληφθούν.

Γιατί είναι σημαντική η ψηφοφορία των νέων; Για να μπορείτε να έχετε την ικανότητα ανάληψης ευθύνης. Η ψήφος σας δίνει τη δύναμη να κάνετε σημαντικές επιλογές. Μπορείτε να αποφασίσετε τι σας αρέσει και τι όχι και να ακουστεί η φωνή σας. Ομοίως ,εσείς θα πρέπει να είστε αυτοί που θα διαμορφώσετε το μέλλον σας. Πολλοί ενήλικες δεν κατανοήσουν την προοπτική της νέας γενιάς, τους μπερδεύει η εποχή της υψηλής τεχνολογίας, η μόδα και τα ενδιαφέροντά των νέων. Εάν δεν ψηφίσετε, δίνετε την απόλυτη δύναμη στους ενήλικες να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τους ηγέτες και τους νόμους που θα διαμορφώσουν και να είστε σίγουροι ότι αυτές οι αποφάσεις δεν θα είναι σύμφωνες με την ψυχή και τα θέλω που επιζητά η νέα γενιά.

Η νέα γενιά επιδιώκει μια ζωή με αξιοπρέπεια, μια καλύτερη Κύπρο και μια επανενωμένη πατρίδα που θα προσφέρει συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας. Είναι σαφές ότι η χώρα μας χρειάζεται ουσιαστικές αλλαγές σε όλα τα μέτωπα και ελπίζουμε ότι τον Μάρτιο η ελπίδα θα έρθει με την εκλογή του ανεξάρτητου υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη στις προεδρικές εκλογές. Ένας νέος άνθρωπος με γνώσεις, με εκπαίδευση, με εμπειρία και με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα ψέματα, τις συνωμοσίες και την διαφθορά.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ένας έντιμος και εργατικός άνθρωπος, απαλλαγμένος από συνωμοσίες και ψέματα. Τόσο οι ευγενείς ιδιότητες του Νίκου Χριστοδουλίδη όσο και οι πολιτικές θέσεις και προτάσεις, συγκροτήθηκαν με πλήρη σεβασμό σε τέσσερις θεμελιώδεις αρχές: που αφορούν τον

άνθρωπο στο επίκεντρο, την σύγχρονη, δίκαιη, συμμετοχική και διαφανής διακυβέρνηση, την βιώσιμη και ανθεκτική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη μπορεί να διαμορφώσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με απώτερο στόχο να δώσει στην Κυπριακή κοινωνία όραμα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και ιδιαίτερα για την νέα γενιά.

Χρύσανθος Σαββίδης

Βουλευτής ΔΗ.ΚΟ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button