Επικαιρότητα

Ψάχνουν τον τρίτο σε Τίμη, Μαντριά και Κούκλια

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν ξανά  οι έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή ανάμεσα στις κοινότητες Τιμη – Μαντριά και Κουκλια για τον εντοπισμό Νιγηριανού αιτητη πολιτικού ασύλου.

Ο Νιγηριανός είναι σύμφωνα με την αστυνομία το τρίτο μέλος της σπείρας που διενήργησε χθες το μεσημέρι ληστεία στον Άγιο Δομετιο στην Λευκωσία.

Τρεις αλλοδαποί κρατώντας μεγάλο μαχαίρι και λοστό  ακινητοποίησαν υπαλλήλους  εταιρίας μεταφοράς χρημάτων έξω από φούρνο και απέσπασαν χρηματικό ποσό 52 χιλιάδων ευρώ.  Οι δράστες εγκατέλειψαν την σκηνή με αυτοκίνητο το οποίο φαίνεται να είχε πλαστές πινακίδες.

Αργότερα επιβιβάστηκαν σε ταξί και ζήτησαν από τον οδηγό να τους μεταφέρει στη Πάφο. Ενώ το όχημα ταξί βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου προσεγγίζοντας  την περιοχή του αεροδρομίου μέλη διμοιρίας της ΜΜΑΔ που βρίσκονταν σε οχήματα προσεγγίζοντας και αυτοί την Πάφο είδαν τρεις αλλοδαπούς  να βρίσκονται στο όχημα ταξί και γνωρίζοντας για την ληστεία που προηγήθηκε προσπάθησαν να ανακόψουν το ταξί για έλεγχο.

Οι τρεις  Νιγηριανοί αιτητες πολιτικού ασύλου  , όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, μόλις σταμάτησε το ταξί πετάχτηκαν έξω και προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων ρίχνοντας προειδοποιητικούς πυροβολισμούς προκειμένου να τους αναγκάσουν να σταματήσουν.

Μετά από καταδίωξη κατάφεραν να συλλάβουν τους δυο από τους τρεις φερόμενους ως δράστες της ληστείας. Στη κατοχή τους βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό που υπολογίζεται ότι είναι τα χρήματα που κλάπηκαν από την χρηματαποστολή. Ο τρίτος Νιγηριανός εξαφανίσθηκε . Τα στοιχεία του πάντως είναι γνωστά στην αστυνομία.

Στην περιοχή έσπευσαν και μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου ενισχύοντας το έργο του κλιμακίου της ΜΜΑΔ αλλά και το ελικόπτερο της αστυνομίας που συμμετείχε στις έρευνες.   Οι έρευνες διακόπηκαν χθες βράδυ αλλά η περιοχή φρουρείτο μέχρι το πρωί που ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button