Επικαιρότητα

Χρειάζεται ενίσχυση η υπηρεσία ασθενοφόρων Πόλεως Χρυσοχούς

Ο Βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος, κ.Χρύσανθος Σαββίδης, απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας,(ΟΚΥπΥ),κο Μάριο Παναγίδη, αναφορικά με την στελέχωση της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς. 

Στην επιστολή του ο κ.Χρύσανθος Σαββίδης, αναφέρει ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η δεύτερη κλήση και κατά συνέπεια το δεύτερο ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, καλύπτεται από νοσηλευτές που εργάζονται στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών(ΤΑΕΠ). 

Ο κ.Σαββίδης, επισημαίνει, ότι το συγκεκριμένο γεγονός εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους, και κατ’ επέκταση, επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία τόσο του ΤΑΕΠ όσο και της υπηρεσίας ασθενοφόρων. Επιπλέον, τόνισε ότι αρκετοί νοσηλευτές που επανδρώνουν πολλές φορές το δεύτερο ασθενοφόρο, δεν είναι εκπαιδευμένοι για το σκοπό αυτό και κατά συνέπεια ούτε νομικά κατοχυρωμένοι. Ένα επιπλέον ζήτημα το οποίο αναφέρει ο κ.Σαββίδης στην επιστολή του, είναι πως κατά την διάρκεια που απουσιάζει ένας νοσηλευτής από το ΤΑΕΠ, δημιουργείται πρόβλημα στην στελέχωση, αφού υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο νοσηλευτής χρειάζεται να απουσιάσει πέραν των δυο ωρών. 

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι και τις 6 Μαΐου 2022, η υπηρεσία ασθενοφόρων ανταποκρίθηκε συνολικά σε 540 κλήσεις, καθώς καλύπτει 60 χωριά από τον Πωμό μέχρι και τον Κάθηκα. Εν όψη και της καλοκαιρινής περιόδου, όπου η περιοχή κατακλύζεται από τουρίστες, ο αριθμός των κλήσεων ασθενοφόρου αλλά και των επισκέψεων στο ΤΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί. Το γεγονός αυτό πρόκειται να προκαλέσει πολλά περισσότερα προβλήματα στην λειτουργία αλλά και στην παροχή υπηρεσιών του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, εάν δεν παρθούν μέτρα. 

Τέλος, ο κ.Σαββίδης, εξ όσων είναι σε θέση να γνωρίζει, ανέφερε πως αυτή την στιγμή στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς εργάζονται οκτώ οδηγοί διασώστες και έξι νοσηλευτές διασώστες. Για την ομαλή λειτουργία αλλά και την πλήρη επάνδρωση των δυο ασθενοφόρων επι εικοσιτετράωρου βάσεως, αναγκαία κρίνεται η πρόσληψη δυο επιπλέον νοσηλευτών διασωστών. 

Ο Βουλευτής Πάφου, κ.Σαββίδης, ευελπιστεί στην άμεση ανταπόκριση τόσο του Εκτελεστικού Διευθυντή, όσο και του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ. 

Γραφείο Τύπου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button