Επικαιρότητα

Χρήστος Μακαρίου: Για να συνεχισθεί η πρόοδος της Πάφου

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες, φίλες και φίλοι,
Με περηφάνεια και αίσθημα ευθύνης, θέτω επίσημα ενώπιων σας την υποψηφιότητα μου για την θέση του Αντιδημάρχου στο Δήμο Πάφου.

 Περηφάνεια, αφού τα τελευταία οκτώ χρόνια υπηρέτησα ως Αντιδήμαρχος τον Δήμο και την πόλη μας, έχοντας εργαστεί σκληρά μαζί με τον Δήμαρχο και το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο, πετυχαίνοντας σημαντική αναβάθμιση της Πάφου και βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Ευθύνη, αφού πολλά από τα έργα και τα σχέδια που τροχοδρομήθηκαν τα τελευταία χρόνια πρέπει να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη πράσινη, μια πόλη ακόμη πιο φιλική προς τον κάθε δημότη και κάτοικό της!

Η διαδρομή μου στα κοινά της πόλης μας και του Δήμου, με έχει διδάξει ότι η Πάφος ήταν και παραμένει σημαντικός πυλώνας για την οικονομία της χώρας, την ανάπτυξη του τουρισμού, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και του πολιτισμού, ενώ συνεχίζει να έχει σημαίνοντα ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία της Ένωσης Δήμων και της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας γενικότερα.

Τα επιτεύγματα του Δήμου τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύουν ότι ο καλός προγραμματισμός, η ορθολογιστική διαχείριση, η χρηστή διοίκηση και η αρμονική συνεργασία ατόμων με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, αποτελούν σημαντικά εχέγγυα και εργαλεία, τα οποία πρέπει να διαφυλάξουμε.

Πάνω από όλα, όμως, σας διαβεβαιώ, ότι υπάρχει όραμα για αυτή την υπέροχη πόλη και το Δήμο Πάφου. Ένα όραμα το οποίο ήδη μετατράπηκε σε στρατηγικό πλάνο και υλοποιείται. Ένα όραμαπου είναι ήδη ορατό.Δια μέσου αυτού του οράματος περηφανευόμαστε σήμερα για τις πανεπιστημιακές σχολές που φιλοξενούμε, για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή μας και του επιχειρείνευρύτερα στην πόλη μας, για τα έργα και τις υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή όλων μας ευκολότερη.

Η ανάπλαση και ο εξωραϊσμός του ιστορικού κέντρου της Πάφου, η αναβάθμιση και βελτίωση του οδικού δικτύου, η δημιουργία νέων και καλαίσθητων πάρκων και χώρων πρασίνου, η προώθηση ενός τρίτου πυλώνα οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας βασισμένου στην ανώτατη εκπαίδευση, την καινοτομία και τις ψηφιακές τεχνολογίες, είναι μερικά μόνο παραδείγματα από τα όσα μέχρι σήμερα πετύχαμε.

Παράλληλα, υπάρχουν αρκετά έργα που έχουν μπει σε πορεία υλοποίησης από το παρών Δημοτικό Συμβούλιο και έχουμε ευθύνη να τα παραδώσουμε ολοκληρωμένα προς όλους εσάς. Τέτοια παραδείγματα είναι το Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης στον πρώην κεντρικό αστυνομικό σταθμό και η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου, η ολοκλήρωση των αστικών υποδομών στην Κάτω Πάφο, τα υπόλοιπα έργα της Έξυπνης και Ψηφιακής Πόλης, οι φοιτητικές εστίες του Δήμου στο ΤΕΠΑΚ κ.ά.

Η επόμενη πενταετία είναι κρίσιμη για την πόλη και το Δήμο μας και σε αυτή την περίοδο η εμπειρία, η γνώση και η διάθεση μου για προσφορά, ευελπιστώ ότι θα κριθούν από εσάς ως ιδιαίτερα σημαντικά,έτσι ώστε να στηρίξετε την παρουσία μου στη θέση του Αντιδημάρχου για άλλη μια θητεία.

Υπέρτατος στόχος μου είναι να καταστήσουμε το Δήμο Πάφου και την πόλη μας πρότυπα για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και οντότητες που θα μας κάνουν περήφανους που είμαστε Παφίτες. Τα παιδιά μας, που μεγαλώνουν σε αυτή την πόλη και θα την κληρονομήσουν, θέλω να νιώθουν περήφανα που κατοικούν σε μια πόλη η οποία τους προσφέρει την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.

Σας προσκαλώ να μοιραστούμε αυτό το όραμα και να εργαστούμε μαζί για μια ακόμη καλύτερη Πάφο. Σας καλώ να στηρίξετε την προσπάθεια μου και να μου δώσετε την ευκαιρία να σας αντιπροσωπεύσω για άλλη μια θητεία ως Αντιδήμαρχος της πόλης μας.

Συνεχίζουμε ενεργά … για μια Πάφο προόδου!

Χρήστος Μακαρίου
Υποψήφιος Αντιδήμαρχος Δήμου Πάφου

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button