Πάφος

Χορευτικό συγκρότημα της Πάφου στην Κίνα

Το χορευτικό συγκρότημα του «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» αφού έχει πάρει την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο 9ο  παγκόσμιο πρωτάθλημα φολκλόρ στην Βουλγαρία τον περασμένο Αύγουστο ταξίδεψε ξανά για να εκπροσωπήσει την Κύπρο αυτήν την φορά στην μακρινή Κίνα.

Συγκεκριμένα είχε  προσκληθεί  από το τμήμα πολιτισμού του δήμου Μακάο για να συμμετάσχει στο Macao International Parade. Φέτος το Μακάο γιορτάζει τα 20 χρόνια από την παράδοση της πόλης πίσω στην Κίνα από την Πορτογαλία.

Οι χορευτές του συγκροτήματος «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» είχαν κληθεί  να παρουσιάσουν δύο διαφορετικά χορευτικά κομμάτια. Το νέο τους πρόγραμμα «300 Σπαρτιάτες» για την ιστορική μάχη των Θερμοπύλων και τον Γεωργιανό χορό με τα σπαθιά.

Οι Κινέζοι φαίνεται να γνώριζαν καλά την ελληνική ιστορία και ανυπομονούσαν να δουν την αναπαράσταση της ιστορικής μάχης μέσα από τον χορό.

Τρεις μέρες κράτησαν οι εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την παρέλαση των συνόλων από όλο τον κόσμο την τελευταία ημέρα. Συνολικά στην παρέλαση έλαβαν μέρος 40 ομάδες με πάνω από 1000 άτομα.

Συμμετείχαν  σύνολα από την  Αγκόλα, Ινδία, Ρωσία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Φιλιππίνες κ.α. Οι  οργανωτές ανέλαβαν και τα έξοδα μεταφοράς από τις χώρες προορισμού και της διαμονής όλων των ομάδων που συμμετείχαν  από εξωτερικό.

Οι χορευτές που μετείχαν εξέφρασαν την υπερηφάνεια τους  που αξιωθήκαν  να εκπροσωπήσουν  πρώτα την Κύπρο, που πολλοί κινέζοι δεν την γνώριζαν καν , αλλά και ολόκληρο  τον Ελληνισμό παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την ελληνική ιστορία.

«Η πόλη του Μακάο και η πόλη Χονγκ-Κονγκ είναι εντυπωσιακές με υπερσύγχρονες γέφυρες και μεταφορικά μέσα ανάμεσα στα νησιά, ουρανοξύστες που την νύχτα μετατρέπονται σε γιγάντιες οθόνες με πολύχρωμα γραφικά, διαφημίσεις, ευχές για τα Χριστούγεννα και το ανερχόμενο νέο έτος.

Οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι, εξυπηρετικοί και χαμογελαστοί, οι περισσότεροι μιλούν καλά αγγλικά.

Σίγουρα η Κίνα είναι μια υπερδύναμη στον σημερινό πολιτικό και οικονομικό χάρτη, αλλά είναι και ένας αρχαιότατος πολιτισμός.

Οπότε είμαστε ικανοποιημένοι που παίξαμε τον ρόλο της πολιτιστικής γέφυρας ανάμεσα στις χώρες μας. Ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον θα συνεχίζουμε να έχουμε ευκαιρίες να είμαστε οι πρεσβευτές της Ρωμιοσύνης και σε άλλους προορισμούς.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close