Επικαιρότητα

Χαράλαμπος Πάζαρος: Να στηριχθούν οι φρουτοπαραγωγοί

Αίτημα για αποζημίωση των γεωργών και φρουτοπαραγωγών της περιοχής Πιτσιλιάς εξαιτίας της πρόσφατης χαλαζόπτωσης κατέθεσε σήμερα ο ΔΗΣΥ στην Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής.

Σε δηλώσεις του, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χαράλαμπος Πάζαρος είπε πως σήμερα το κόμμα του κατέθεσε αίτημα για εγγραφή ως αυτεπάγγελτου στην Επιτροπή Γεωργίας, θέμα για τις ζημιές που προκλήθηκαν στους γεωργούς και φρουτοπαραγωγούς στην περιοχή Πιτσιλιάς της Επαρχίας Λεμεσού, από την πρόσφατη χαλαζόπτωση και για την ανάγκη στήριξης των πληγέντων κοινοτήτων.

Ο κ. Πάζαρος ανέφερε πως η χαλαζόπτωση που προηγήθηκε προ ημερών στην περιοχή της Πιτσιλιάς, και ειδικά στη Κυπερούντα και στις Δοίμες, προκάλεσε την ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες των γεωργών και φρουτοπαραγωγών λίγο πριν την συγκομιδή της σοδιάς, με αποτέλεσμα οι καλλιεργητές να έχουν απωλέσει όλα τα εισοδήματα τους και συνεπώς δεν θα μπορέσουν να καλύψουν ούτε το κόστος παραγωγής τους το οποίο φέτος ήταν ιδιαίτερα αυξημένο.

«Είναι επιθυμία του ΔΗΣΥ όπως το θέμα οριστεί και εξεταστεί ως κατ΄ επείγον, ελπίζουμε στην αμέσως επόμενη συνεδρία. Ως ΔΗΣΥ επιθυμούμε να εξεταστούν επίσης οι προθέσεις του Υπουργείου Γεωργίας όχι μόνο αναφορικά με τις αποζημιώσεις στους πληγέντες γεωργούς και φρουτοπαραγωγούς αλλά και στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για αντιχαλαζικά δίκτυα», είπε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button