Υγεία

Χαμηλό το ποσοστό θνητότητας στην καρδιολογική κλινική Πάφου

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου  Πάφου Δρ. Ιωσήφ Μουτηρης σε ομιλία του  στη διάρκεια της εορτής για την κοπή της βασιλόπιτας στην κλινική επεσήμανε ότι η εισαγωγή του ΓεΣΥ είχε αρνητικές επιπτώσεις στη καρδιολογική Κλινική. Παραιτήθηκαν ήδη 3 καρδιολόγοι , για να ενταχθούν στο ΓεΣΥ ως ιδιώτες, είπε, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες.

Με την παραίτηση τους, ως αναμενόταν, πήραν μαζί τους και αρκετούς από τους ασθενείς που παρακολουθούσαν στο νοσοκομείο, οι οποίοι παρακολουθούνται πια ιδιωτικά με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να χάσει  ένα σημαντικό εισόδημα από τον ΟΑΥ.

Ο κ.Μουτηρης σημείωσε ότι ακόμη δεν έχουν επιλυθεί τα ζητήματα με την τοποθέτηση γραμματέα και γραφέα στη Κλινική ενώ δεν έχει ακόμη αγορασθεί αγγειογράφος για δημιουργία επεμβατικού καρδιολογικού εργαστηρίου, παρά το γεγονός , όπως σημειώνει, ότι οι ανάγκες της επαρχίας  για αγγειογραφία ανέρχονται στα 500 περιστατικά το χρόνο.

Κανόνας ένα μικρό απολογισμό σημειώνει ότι στη διάρκεια του 2019 διενήργησαν περί τις 20 χιλιάδες ιατρικές εξετάσεις στα ιατρεία και στα εργαστήρια του νοσοκομείου Πάφου  και έχουν νοσηλεύσει  περί τους 900 ασθενείς στις κλίνες του Γενικού νοσοκομείου Πάφου.

Η υποδειγματική συνεργασία καρδιολόγων και νοσηλευτών υπήρξε ο παράγοντας που συνέβαλε στην επιτυχία του έργου τους και στη διατήρηση της θνητότητας από καρδιοπάθεια σε χαμηλό ποσοστό, το χαμηλότερο ίσως απ’ όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, κατέληξε ο Ιωσήφ Μουτηρης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close