Επικαιρότητα

Χαμένος και ο Ιούλιος

Ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος απηύθυνε έκκληση στην επιδημιολογική ομάδα να δώσει έγκαιρα τις οποιεσδήποτε σκέψεις και ενδείξεις της σε σχέση με τις παραδοσιακές τουριστικές αγορές της Κύπρου.

Σε δηλώσεις στο δημοτικό μέγαρο Πάφου  ο κ. Περδιος εξήγησε ότι οι διοργανωτές ταξιδιών και οι αεροπορικές εταιρείες χρειάζονται κάποιες εβδομάδες μέχρι και ένα μήνα προγραμματισμό πριν ξεκινήσουν τα ταξίδια στην Κύπρο και θα πρέπει να ενημερωθούν έγκαιρα.

Διευκρίνισε ότι δεν ασκεί σε καμία περίπτωση πίεση να κατηγοριοποιηθούν αγορές που δεν έχουν ακόμη κατηγοριοποιηθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι οι οποιεσδήποτε σκέψεις ή  ενδείξεις  υπάρχουν από την επιδημιολογική ομάδα για τις επόμενες εβδομάδες να κοινοποιηθούν εγκαίρως για να ενημερωθούν οι τουριστικοί εταίροι και να μην χαθούν οι πτήσεις ολόκληρης της χρονιάς.

Ο κ.Περδιος που θα είναι αύριο παρόν  στην σύσκεψη με την επιδημιολογική ομάδα σημείωσε ότι το υφυπουργείο δεν βάζει τον τουρισμό πάνω από την δημόσια υγεία. Δεν ζητούμε ανέφερε χαρακτηριστικά να ανοίξουν άμεσα αγορές που δεν πρέπει να ανοίξουν αλλά χρειάζεται προγραμματισμός.

Ο Ιούλιος υπολογίζεται ως χαμένος μήνας στους φετινούς χαμηλούς στόχους που έχουν τεθεί για άφιξη στην Κύπρο μόλις του 25% των περσινών τουριστών. Πέρσι επέλεξαν την Κύπρο 4 εκατομμύρια τουρίστες ενώ τους δυο πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς, πριν την εξάπλωση διεθνώς του Κορονοιου είχαν έρθει στην Κύπρο 250 χιλιάδες τουρίστες.

Αναφερόμενος στον εσωτερικό τουρισμό ανέφερε ότι η κίνηση είναι ικανοποιητική αν και περιορίζεται κατά βάση τα Σαββατοκύριακα. Έτσι λειτουργεί, ανέφερε ο καταναλωτής στην Κύπρο ενώ απέρριψε τις καταγγελίες του δημάρχου Πάφου ότι οι ξενοδόχοι δίνουν πολύ ψηλότερες τιμές για τους Κύπριους από αυτές που δίνουν στους ξένους.

Κάλεσε τους καταναλωτές να επικοινωνούν απευθείας με τα ξενοδοχεία προκειμένου να εξασφαλίζουν καλύτερες τιμές αφού όπως είπε στην περίπτωση που η κράτηση γίνεται μέσω τρίτων υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις.

Ο κ.Περδιος προέβη στις δηλώσεις στο δημοτικό μέγαρο Πάφου μετα από σύσκεψη με τον δήμαρχο Πάφου κατά την οποία εξετάσθηκε η ετοιμότητα της Πάφου να λειτουργήσει ως τουριστικός προορισμός.

Ο κ. Περδιος συνοδευόμενος από τον δήμαρχο επισκέφθηκε παραλίες και τουριστικές εγκαταστάσεις στην επαρχία. Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος δήλωσε ότι η χρονιά είναι δύσκολη και δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει από την Κύπρο  κάτι δραστικό για να αλλάξει η κατάσταση.

Οι όποιες εκπτώσεις και διευκολύνσεις προς την τουριστική βιομηχανία θα πρέπει να αποφασισθούν συλλογικά είπε προκειμένου να υπάρξει μια ομοιόμορφη πολιτική.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button