Επικαιρότητα

Χίλιες διακόσιες ενστάσεις στην Πάφο

Συνολικά 3.516 ενστάσεις υποβλήθηκαν για τον συμπληρωματικό εκλογικό κατάλογο, δηλωσε  ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εκλογών Μενέλαος Βασιλείου, σημειώνοντας ότι κάθε ένσταση θα τύχει διερεύνησης και αν χρειαστεί, διόρθωσης.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 566 ενστάσεις στη Λευκωσία, 3 στην Κερύνεια, 100 στην Αμμόχωστο, 130 στη Λάρνακα, 1.517 στη Λεμεσό, 1.200 στην Πάφο και 230 για Λακατάμια, όπου προέκυψε θέμα για παράνομες μετοικήσεις ψηφοφόρων.

«Είτε πρόκειται για μετοικήσεις είτε για νέες εγγραφές θα γίνει ενδελεχής διερεύνηση κι αν προκύψει λανθασμένη εγγραφή ή ότι υποδείχθηκαν λανθασμένα στοιχεία θα γίνει σχετική διόρθωση», είπε ο κ. Βασιλείου.

Καταβάλλεται, τόνισε, μεγάλη προσπάθεια να εξεταστούν έγκαιρα μέχρι και την Παρασκευή για να ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων και η καταχώρηση των διορθώσεων στο σύστημα και να οριστικοποιηθεί ο εκλογικός κατάλογος που θα ισχύσει για τις εκλογές.

Όπως ανέφερε, οι νέες αιτήσεις εκλογέων στον εκλογικό κατάλογο ανέρχονται στις 25.914 εκ των οποίων 12.868 αφορούν Κύπριους, οι 103 είναι Τουρκοκύπριοι με διεύθυνση στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, 10.146 αιτήσεις αφορούν Ευρωπαίους που διαμένουν στην Κύπρο για εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ 2.900 αιτήσεις αφορούν Ευρωπαίους για Ευρωεκλογές.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button