Επικαιρότητα

Χάρηκαν το έργο κάτοικοι και απόδημοι

Μεθοδικά και με την στήριξη της πολιτείας το κοινοτικό συμβούλιο του Μέσα Χωριού κατάφερε να ολοκληρώσει τις δυο από τις τρεις φάσεις της ανάπλασης του πυρήνα της κοινότητας.

Το απόγευμα ο κοινοτάρχης Νεόφυτος Άσος ξενάγησε τους κατοίκους και τους αποδήμους στα στενά δρομάκια της κοινότητας, όπου εκτελέσθηκε το έργο και κατέληξαν στην παραδοσιακή βρύση όπου στήθηκε λαϊκό γλέντι.  

Η  πρώτη φάση του έργου με κόστος κοντά στις 260 χιλιάδες ευρώ περιλάμβανε την ανάδειξη της  παραδοσιακής βρύσης της κοινότητας ενώ  έχει δημιουργηθεί ένα μικρό αμφιθέατρο.

Ο κοινοτάρχης Νεόφυτος Άσσος δήλωσε ότι το κόστος της δεύτερης φάσης ήταν  κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ ενώ η τρίτη φάση που θα ακολουθήσει θα περιλαμβάνει την περιοχή κοντά στα γραφεία του κοινοτικού συμβουλίου και της εκκλησίας .

Οι δρόμοι στον κεντρικό πυρήνα της κοινότητας που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Πάφου έχουν  λιθοστρωθεί , σε  ένα συνολικό μήκος 300 περίπου μέτρων, και πλέον άλλαξε ριζικά όψη ο παλιός πυρήνας του χωριού στον οποίο άρχισαν να αναπτύσσονται επιχειρήσεις εστίασης  και άλλες δραστηριότητες.   

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button