Αθλητικά

Χάλια η διαιτησία

Τους νέους κανονισμούς διαιτησίας για τη σεζόν 2021/22 ανέλυσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλοραντ Μάζιτς, στο πλαίσιο του ετήσιου σεμιναρίου διαιτησίας για δημοσιογράφους. Διοργανωτές, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΑΚ, ο Σέρβος, πρώην διεθνής διαιτητής, ο οποίος σφύριξε μεταξύ άλλων τον τελικό του UEFA Champions League του 2018 και δύο Παγκόσμια Κύπελλα της FIFA το 2014 και το 2018, παρουσίασε τις αλλαγές στους δημοσιογράφους με τη χρήση βίντεο, ενώ έκανε και παρουσίαση των στατιστικών που απορρέουν από τη χρήση του VAR στις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

  
Μεταξύ άλλων, ανάφερε τη σημασία οι διαιτητές να παραμένουν εκτός της δημόσιας συζήτησης και εικόνας, να έχουν θάρρος και ισχυρή προσωπικότητα και να συγκεντρώνονται στη δουλειά τους. Έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά των διαιτητών εκτός γηπέδου, ενώ ήταν έντονος όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη συνάντηση στον σύνδεσμο διαιτητών με τους προέδρους ομάδων. «Η φετινή σεζόν είναι κρίσιμη για τους Κύπριους διαιτητές», είπε χαρακτηριστικά, όταν αναφέρθηκε στα φετινή λάθη, ενώ για τον Τιμόθεο Χριστοφή, είπε ότι έγινε προσπάθεια να μεταπειστεί, αλλά ο ίδιος είχε πάρει την απόφαση απόσυρσης για οικογενειακούς λόγους, και έπρεπε να γίνει σεβαστό.

Στην έναρξη του σεμιναρίου, ο πρόεδρος της ΕΑΚ, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, αφού καλωσόρισε τους δημοσιογράφους, τόνισε ότι η δράση αυτή, αποτελεί μέρος των γενικότερων ενεργειών της ΕΑΚ στα θέματα εκπαίδευσης, ενώ αποκάλυψε ότι σύντομα το πρόγραμμα υποτροφιών της ΕΑΚ με Πανεπιστήμια, θα επεκταθεί με άλλα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΚΟΠ, Ανθούλλης Μυλωνάς, τόνισε ότι οι αθλητικογράφοι αποτελούν σημαντικό κομμάτι του ποδοσφαίρου, και ενέργειες όπως το καθιερωμένο σεμινάριο ΚΟΠ-ΕΑΚ ενισχύουν το χώρο. Είπε ότι ο Μίλοραντ Μάζιτς έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο θέμα της βελτίωσης της διαιτησίας, ενώ έκλεισε, λέγοντας ότι ως ΚΟΠ είναι στη διάθεση των δημοσιογράφων. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button