Επικαιρότητα

Φωτογραφική πρόταση ΔΗΣΥ για Κόλπο Κοραλλιών

Στη Βουλή προκειμένου να συζητηθεί η ενδεχόμενη διασπάθιση δημόσιου χρήματος λόγω της απόφασης του Υπουργικού για την κατάργηση δημόσιων μονοπατιών και αργακίου με σκοπό την αδειοδότηση παραλιακής ανάπτυξης στην Πέγεια οδηγείται το όλο θέμα σύμφωνα με τους Οικολόγους. 

«Σωρεία αντιδράσεων από τους κάτοικους, τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Πέγειας ξεσήκωσε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να καταργήσει δημόσια μονοπάτια και αργάκι με σκοπό την αδειοδότηση παραλιακής ανάπτυξης στην Πέγεια, από γνωστό επιχειρηματία» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Οικολόγων.

Όλοι αυτοί, τονίζεται  ενίστανται σφόδρα στην χορήγηση οποιασδήποτε άδειας σε συγκεκριμένη ανάπτυξη στην περιοχή Κόλπου των Κοραλλίων καθώς θεωρούν την διαδικασία που ακολουθεί το Υπουργείο Εσωτερικών παράνομη και καταχρηστική και η ανάπτυξη που θα λάβει χώρα στο σημείο είναι δυνατή μόνο με την κατάργηση ή μετατόπιση δύο δημόσιων μονοπατιών και ενός δημόσιου αργακίου.

«Τα δημόσια μονοπάτια και το δημόσιο αργάκι που περιλαμβάνονται στα υπό ανάπτυξη τεμάχια είναι υψίστης σημασίας για το Δήμο, ενώ έγκριση της αίτησης για ανάπτυξη αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον καθώς, με την κατάργηση τους, αποκόπτεται και περιορίζεται η πρόσβαση προς τη δημόσια παραλία Κόλπου των Κοραλλίων.

Μια από τις πιο δημοφιλές παραλίες της χώρας μας θα καταστεί αυλή για μερικές επαύλεις μόνο.

Το θέμα εγγράφηκε και έχει συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου , κατόπιν πρότασης του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη και της βουλευτού κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Οι Οικολόγοι παρατηρούν με  λύπη, όπως αναφέρουν,  ακόμη μια ανάπτυξη που προγραμματίζεται εις βάρος του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button