Περιβάλλον

Φωτοβολταικα στα σχολεία

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε σήμερα την προκήρυξη του διαγωνισμού από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων συμψηφισμού μετρήσεων και υγρο-θερμομόνωσης οροφής σε  σχολικά κτήρια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου, ο οποίος μιλούσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανέφερε: «Θέλω με ικανοποίηση να ανακοινώσω ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου προκήρυξε διαγωνισμό για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και συστημάτων υγροθερμομόνωσης οροφής σε 405 σχολικά κτήρια, συνολικής δυναμικότητας 4.9.MW.

Πρόκειται για μια συνεργασία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων συμψηφισμού μετρήσεων προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2021».

Σε 114 σχολικά κτήρια, επισήμανε στη συνέχεια ο Υπουργός Παιδείας, «υπάρχουν ήδη εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα. Βεβαίως, πέρα από τη πολύ μεγάλη σημασία που έχει η λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων για την ενεργειακή αυτοτέλεια των σχολείων, είναι πολύ σημαντικό το ότι μαζί με αυτή την εργασία γίνεται υγροθερμομόνωση της οροφής, κάτι το οποίο θα συμβάλει στις καλύτερες συνθήκες μέσα στα σχολεία», σημείωσε.

Θέλω να υπενθυμίσω, πρόσθεσε, «ότι με Απόφαση του του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας υπέγραψε από τον Νοέμβριο του 2019 συμφωνία από κοινού με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για την εγκατάσταση αυτών των φωτοβολταϊκών συστημάτων συμψηφισμού μετρήσεων και για την υγρο-θερμομόνωση της οροφής σε  σχολικά κτήρια».

Παράλληλα, κλείνοντας ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί κι ένα άλλο φιλόδοξο ενεργειακό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από φέτος σε πιλοτική βάση από το Υπουργείο Παιδείας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button