Επικαιρότητα

Φωτιά κατέστρεψε κότερα , και μετρητά στο σκάφος

Ένα ιδιωτικό κότερο καταστράφηκε ολοσχερώς και δεύτερο υπέστη εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά που εξερράγη στο σκάφος που καταστράφηκε.

Και τα δυο σκάφη ήταν ελλιμενισμένα στο λιμανάκι του Λατσιου, το ένα δίπλα στο άλλο. Στο σκάφος στο οποίο εξερράγη η πυρκαγιά, κάτω από συνθήκες που θα διερευνηθούν από την πυροσβεστική υπηρεσία σε συνεργασία με την ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία και την αρχή λιμένων, βρισκόταν τόσο ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης όσο και τεχνικοί που ασχολούντο με εργασίες συντήρησης του σκάφους.

Ο ιδιοκτήτης ανέφερε στην αστυνομία ότι μαζί με το σκάφος κάηκαν 15 χιλιάδες ευρώ, χρήματα που απέσυρε από την τράπεζα για να πληρώσει για την συντήρηση του σκάφους.  Σύμφωνα με τους εργαζομένους πρόσεξαν σε κάποια στιγμή καπνούς κοντά στο σημείο της προπέλας και αποσυνέδεσαν τις μπαταρίες αλλά η φωτιά επεκτάθηκε αστραπιαία.

Οι εργαζόμενοι και ο ιδιοκτήτης του σκάφους προσπάθησαν να κατασβήσουν την φωτιά αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Λόγο και των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο σκάφος αλλά και του υλικού από το οποίο ήταν κατασκευασμένο το σκάφος τυλίχθηκε αστραπιαία στις φλόγες ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και σε διπλανό κότερο που ανήκει επίσης σε Ελληνοκύπριο.

Ο διευθυντής των πυροσβεστικών σταθμών Πάφου Σπύρος Παπαμιχαήλ ανέφερε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα. Μετα την κατάσβεση της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την αρχή λιμένων λήφθηκαν μέτρα προστασίας για την θαλάσσια ρύπανση, τόσο για τα μηχανέλαια που χύθηκαν όσο και για τα καύσιμα που βρίσκονται στο ντεπόζιτο του σκάφους.

Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχους Γιώτης Παπαχριστοφη ευχαρίστησε την πυροσβεστική υπηρεσία για την άμεση κινητοποίηση σημειώνοντας ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την ασφάλεια του λιμανιού τα οποία λειτουργούν. Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων αν οι ειδικοί κρίνουν ότι χρειάζονται.   Το σκάφος, η αξία του οποίου υπολογίζεται γύρω στις 200 χιλιάδες ευρώ, ήταν ασφαλισμένο έναντι φωτιάς για το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button