Πάφος

Φωνές από Γεροσκηπου για πιθανή κατάργηση του δήμου

«Προφάσεις εν αμαρτίαις» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τη Μεταρρύθμιση της Τ.Α η ομάδα πρωτοβουλίας δημοτών για την διάσωση του δήμου Γεροσκηπου.  

Η  Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών για τη Διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου σε ανακοίνωση της σημειώνει ότι ο  Υπουργός Εσωτερικών φαίνεται να ετοιμάζει «ηρωική» , όπως την χαρακτηρίζει, απόσυρση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αφορμή αλλαγές που προωθεί η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

«Είναι εμφανές, από τις δηλώσεις του, ότι η στάση του αυτή συνδέεται κυρίως με τον σχεδιασμό των συνενώσεων που προωθείται στην ολομέλεια της Βουλής, ο οποίος, αν ειδωθεί συνολικά, ελάχιστα διαφέρει απ’ αυτόν που πρότεινε το Υπουργείο Εσωτερικών. Με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, οι Δήμοι μειώνονται κατά 10, ενώ μ’ αυτήν του ΥΠ.ΕΣ. κατά 13.

Το ερώτημα για το αν οι αλλαγές αυτές αποτελούν λόγο για να «τουμπάρει» η μεταρρύθμιση της Τ.Α., θα πρέπει να απαντηθεί από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο ΥΠ.ΕΣ. Εμείς, απλά λέμε ότι «έπεσαν οι μάσκες». Η αύξηση αυτή, κατά τον ΥΠ.ΕΣ., θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της μεταρρύθμισης!

Ας το αποδείξει! Μέσα από τη μελέτη που παρήγγειλε το ίδιο το ΥΠ.ΕΣ., πάντως, αυτό δεν τεκμηριώνεται! Οι δήμοι που προστίθενται είχαν ουσιαστικά εξεταστεί ως σενάρια από τον μελετητή και είχαν χαρακτηριστεί ως «βιώσιμοι». Ο ΥΠ.ΕΣ. κινδυνολογεί, αλλά δε φαίνεται να τον ενοχλεί ποσώς το γεγονός ότι ανάμεσα στους δήμους που πρότεινε το ίδιο το υπουργείο του βρίσκονται κάποιοι που δεν περιλαμβάνονταν στα σενάρια της κατά παραγγελίαν μελέτης του, αλλά και τουλάχιστον ένας δήμος μη βιώσιμος.

Εκτός και αν ο σχεδιασμός του υπουργείου για τις συνενώσεις διεκδικεί το αλάθητο!» Η ομάδα πρωτοβουλίας επικρίνουν το ΥΠ.ΕΣ. και τον ΔΗΣΥ για το ότι αρνούνται την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και καταλήγουν ότι αν Κυβέρνηση και ΥΠ.ΕΣ. απαλλαγούν από τις σκοπιμότητες, την αλαζονεία και τις εμμονές, τότε μπορεί να γίνει και η μεταρρύθμιση!

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button