Επικαιρότητα

Φυτοφάρμακα από τα κατεχόμενα στην Πάφο

Μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Τελωνείων και του Τμήματος Γεωργίας, διενήργησαν σήμερα το πρωί έρευνες βάσει δικαστικών ενταλμάτων, σε υποστατικά ιδιοκτησία 72χρονου και 66χρονου και οι δύο από την επαρχία Πάφου, στη βάση διερεύνησης πληροφορίας για παράνομη εισαγωγή και πώληση φυτοφαρμάκων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα υποστατικά των πιο πάνω προσώπων, εντοπίστηκαν συνολικά 50 συσκευασίες φυτοφαρμάκων, χρησιμοποιημένες και μη, καθώς επίσης, τέσσερα κιλά περίπου καπνού για τσιγάρα και 18 κούτες των 200 τσιγάρων.

Εντοπίστηκε επίσης στο αυτοκίνητο του 72χρονου, το χρηματικό ποσό των €66,200 ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε το ποσό των €4,250.

Τα καπνικά προϊόντα καθώς και το χρηματικό ποσό των €4,250 παραλήφθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων, ενώ στον 72χρονο επιβλήθηκε εξώδικο πρόστιμο για το ποσό των €2,700. Η εντοπισθείσα ποσότητα των φυτοφαρμάκων, των οποίων διερευνάται η προέλευση, παραλήφθηκε από τα μέλη του Τμήματος Γεωργίας για τα περαιτέρω.

Το χρηματικό ποσό των €66,200 παραλήφθηκε από τα μέλη του ΤΑΕ Πάφου τα οποία ανέλαβαν την περαιτέρω διερεύνηση υπόθεσης, που αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τόσο ο 72χρονος όσο και ο 66χρονος, κλήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου για ανάκριση ενώ το ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button