Περιβάλλον

Φυτεύω για το κλίμα

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της Υπουργικής Απόφασης για δωρεάν παραχώρηση δενδρυλλίων, με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με τίτλο «Φυτεύω για το Κλίμα», θα παραχωρήσει και φέτος δωρεάν δενδρύλλια στους δικαιούχους. Πρόκειται να παραχωρηθούν μέχρι 60 000 δενδρύλλια από τα φυτώρια του Τμήματος Δασών. 

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στους κατά τόπους δασικούς σταθμούς σε έντυπη μορφή ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021. 

Έντυπα αιτήσεων είναι διαθέσιμα στους κατά τόπους δασικούς σταθμούς και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Δασών (www.moa.gov.cy/forest). 

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι δωρεάν δενδρυλλίων είναι ΜΟΝΟ δημόσιοι φορείς και οργανωμένα σύνολα των πιο κάτω κατηγοριών: 

  • Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Κοινότητες) 
  • Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Σχολικές Μονάδες) 
  • Άλλες Κυβερνητικές Υπηρεσίες (Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αστυνομία, Εθνική Φρουρά, Νοσοκομεία, κτλ) 
  • Εκκλησιαστικές Αρχές (Εκκλησίες, Εξωκλήσια, Μοναστήρια) 
  • Άλλα Οργανωμένα Σύνολα και Πρωτοβουλίες Πολιτών που αποδεδειγμένα έχουν εξασφαλίσει κατάλληλη γη για δενδροφύτευση.  

Η περίοδος δενδροφυτεύσεων συνδέεται με τις καιρικές συνθήκες. Για τη φετινή χρονιά, 2021, η παραλαβή των εγκεκριμένων δενδρυλλίων από τους αιτητές θα αρχίσει την 1η  Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το τέλος Φεβρουαρίου 2022. Οι εργασίες φύτευσης πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός της περιόδου Νοεμβρίου 2021 – Φεβρουαρίου 2022. 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button