Επικαιρότητα

Φυλακή για τον Ιλιτζίδη

Ποινή φυλάκισης 2,5  ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο  Πάφου στον Δημήτρη Ιλιτζίδη σε σχέση με την υπόθεση θανάτου χωρίς δόλο  του 39χρονου Βρετανού  Robert James Birch πέρσι στον δρόμο Αγίου Γεωργίου Πεγειας.

Διέταξε επίσης όπως  να υπολογιστεί  ο χρόνος κράτησης του, ένας περίπου χρόνος από το περιστατικό .Το Δικαστήριο στην απόφαση του σημειώνει  ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλης και αυτό  δεν αποτελεί μετριαστικό παράγοντα.

Αναφέρθηκε ωστόσο ότι λαμβάνεται υπόψη η άμεση παραδοχή του 35χρονου αλλά και το λευκό ποινικό του μητρώο.

Σημειώνεται πως μετά την  τροποποίηση του κατηγορητηρίου , ο 35χρονος κατηγορούμενος Δημήτρης Ιλιτζίδης  απήντησε παραδοχή στις τρεις κατηγορίες που προστέθηκαν στο κατηγορητήριο, ότι δηλαδή την 24η Ιουνίου του 2018 αυτός οδηγώντας το όχημα του αλόγιστα, απερίσκεπτα  και επικίνδυνα προκάλεσε τον θάνατο του 39χρονου Βρετανού  Robert James Birch χωρίς δόλο και υπέτεια αμέλεια  και τον τραυματισμό του επίσης Βρετανού ηλικίας 32 ετών.

Επίσης ότι την 24η Ιουνίου του 2018  έθεσε σε κίνδυνο τη  ζωή των δύο Βρετανών επισκεπτών προκαλώντας τους σοβαρή σωματική βλάβη  οδηγώντας το όχημα του  με αμελή και βιασμένο τρόπο .

Ακόμη ο 35χρονος παραδέχτηκε ότι αφού το όχημα που οδηγούσε ενεπλάκη σε τροχαίο με τον τραυματισμό των δύο επισκεπτών,  ακολούθως εγκατέλειψε τους δύο Βρετανούς αβοήθητους στον τόπο του δυστυχήματος και χωρίς να τους παρέχει βοήθεια.

Ο ομογενής  είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών ηλικίας 14,13 και 11 ετών και μαζί με την  σύζυγο  του διαμένουν σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην Λευκωσία.

Σημειώνεται ότι  οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας φόνου αναστάληκαν μετά από οδηγίες του Γενικού εισαγγελέα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button