Πολιτική

Φραστικά και οι Ρώσοι μαζί μας

Η Ρωσία είναι πάντοτε στο πλευρό του λαού της Κύπρου στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία Στάνισλαβ Οσάτσι  , σημειώνοντας παράλληλα ότι οι σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία δεν επηρεάζουν την στάση της στο Κυπριακό.

Ο κ. Οσάτσι ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις μετά από συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία ανησυχεί για τις επιδιώξεις των Αμερικανών στην Κύπρο με αναφορά στο νομοσχέδιο Menendez – Rubio, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι διπλωματικές σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας οι οποίες αναπτύσσονται εδώ και 60 χρόνια «θα επιτρέψουν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Στις δηλώσεις του ο κ. Οσάτσι ανέφερε σε σχέση με την συζήτηση που είχε με τον κ. Κυπριανού ότι η κατάσταση διεθνώς γενικά «είναι δύσκολη».

«Εμείς και η Κύπρος προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην βελτίωση αυτής της κατάστασης. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες προσπάθειες σε αυτό τον τομέα», είπε.

Πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε και διμερή μας θέματα και το Κυπριακό».

«Είμαστε πάντα στο πλευρό του λαού της Κύπρου πάνω σε αυτό το θέμα», σημείωσε ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο. «Υποστηρίξαμε και θα υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του κυπριακού λαού να λυθεί αυτό το δύσκολο θέμα», πρόσθεσε.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι «θα πάμε μπροστά στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων έχοντας  υπόψη πως σύντομα θα πρέπει να γιορτάσουμε και τα εξήντα χρόνια από την εγκαθίδρυσης αυτών των διπλωματικών μας σχέσεων».

Ενημέρωσε ότι έχει επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα εορτασμών, προσθέτοντας όμως ότι ο «κορωνοϊός μας εμποδίζει να αρχίσουμε τώρα, θα αρχίσουμε αργότερα».

Σε ερώτηση αν νοιώθει ότι υπάρχει μετατόπιση της Κύπρου στις διμερείς σχέσεις και αν αυτό τον ανησυχεί απάντησε ότι «βεβαίως, δεν μπορεί να μην ανησυχεί εμάς αυτό το νομοσχέδιο Menendez – Rubio και αυτό που επιδιώκουν οι Αμερικανοί εδώ στην Κύπρο».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close