Πάφος

Φορο τιμής στους 8 ήρωες της κοινότητας Χολετριών αποτισαν εκκλησία και πολιτεία

Τον οφειλόμενο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους 8 ήρωες της κοινότητας Χολετριών οι οποίοι θυσιάστηκαν για την ελευθερία , τη δημοκρατία , την εδαφική ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια της Κύπρου  απέτισαν σήμερα εκκλησία και πολιτεία. 

Το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητας Χολετριών τελέστηκε  στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονα στα Χολετρια από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο. Επιμνημόσυνο λόγο είπε ο Υπουργός Παιδείας .

Ο Κώστας Χαμπιαούρης  ανέφερε ότι ο Θεόδωρος Ζήνωνος , ο Δημοσθένης Περικλέους, η Γαλάτεια Ζήνωνος, ο Κυριάκος Παπαλαζάρου, ο Αριστόδημος Παζίλιο , ο Φειδίας Στόκκου, ο Σωτήρης Παπαλαζάρου και ο Ανδρέας Ιακώβου δίδαξαν έμπρακτα την πίστη και την αφοσίωση στα ιδανικά της δημοκρατίας, της ειρήνης και της ελευθερίας.

Αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη τραγωδία της Κύπρου, ο Υπουργός Παιδείας   τόνισε ότι είναι χρέος όλων να συνεχιστεί ο αγώνας για μια αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση του εθνικού προβλήματος η οποία είπε θα εδράζεται στις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και θα διασφαλίζει την ιστορική συνέχεια του λαού μας σε συνθήκες ειρήνης , ασφάλειας , ευημερίας και προόδου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close