Πάφος

Φορολογικές εκπτώσεις στην Χλώρακα

Το Κ.Σ.Χλώρακας αποφάσισε όπως προχωρήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις για το έτος 2020 που αφορούν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις λόγω κορωνοιού, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Κ.Σ. Χλώρακας Νικόλα Λιασίδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 5, 000 υποστατικά θα λάβουν έκπτωση 20% στον Φόρο Κοινοτικών Υπηρεσιών για το 2020, ένα μέτρο που θα επιφέρει μείωση στα έσοδα του Κ.Σ.Χλώρακας κατά €90.000.

Όσον αφορά τις άδειες επαγγελματικών υποστατικών θα χρεωθούν επίσης με 20% έκπτωση.
Ο φόρος καθαριότητας θα χρεωθεί κανονικά αφού είναι ανταποδοτικό τέλος, ενώ συνεχίζει η ανακοίνωση, έκπτωση θα επιβληθεί και στο φόρο ενοικίου κατά 50% ένα μέτρο που θα μειώσει τα έσοδα κατά €40.000.

Όπως αναφέρεται, ελαφρύνσεις φορολογιών θα μπορούν να αιτηθούν με ενστάσεις 14 διαφορετικές ευπαθείς ομάδες που είναι δικαιούχοι σύμφωνα με τα κριτήρια ελάφρυνσης φορολογιών που έχει ψηφίσει το 2018 το Κ.Σ.Χλωρακας και είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Κ.Σ.Χλώρακας.

Το Κ.Σ.Χλώρακας έχει ακόμη,  προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού και του προγραμματισμού έργων για το έτος 2020, καταλήγει η ανακοίνωση .

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button