Πάφος

Φοβούνται για την Λεωφόρο Ελλάδος

Ο κόσμος που εργάζεται, εμπορεύεται, κατοικεί και κινείται στην λεωφόρο Ελλάδος/ Ευαγόρα Παλληκαρίδη αφενός επιθυμεί τη βελτίωση της εικόνας της οδού αφετέρου είναι αντίθετος στην κατασκευή μιας διαχωριστικής νησίδας, για το λόγο ότι θα προκληθεί κυκλοφοριακό χάος, όπως συμβαίνει τώρα σε τμήμα της Λεωφόρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη, αλλά και θα επιφέρει οικονομικό μαρασμό στις επιχειρήσεις.

Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής της λεωφόρου Ελλάδος Χρύσανθος Σαββίδης.  Ο κ.Σαββιδης σημειώνει ότι θα ήταν εντελώς άδικο γι’αυτές τις επιχειρήσεις που κάνουν αγώνα επιβίωσης με μια μονοκονδυλιά να διαλυθούν οριστικά.

Ο κ.Σαββιδης επικαλέστηκε τα παραδείγματα των λεωφόρων Στροβόλου και Νίκης σημειώνοντας ότι πριν από λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου αποφάσισε να ζητήσει καινούργιο σχεδιασμό για τη Λεωφόρο Τσερίου χωρίς νησίδα. Το ίδιο , συνέχισε και με την απόφαση για ανάπλαση της Κυριάκου Μάτση , επίσης χωρίς νησίδα.

Πέραν της οικονομικής καταστροφής τεράστια θέματα ασφάλειας θα προκύψουν λόγω της στενότητας του δρόμου, συνέχισε ο Χρύσανθος Σαββίδης, με αποτέλεσμα να γίνει πολύ δύσκολη η πρόσβαση ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση ατυχημάτων.

Ο κ.Σαββιδης προανήγγειλε για αύριο Τρίτη συνάντηση με το ΕΒΕ Πάφου εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αφουγκραστούν ανησυχίες των επηρεαζόμενων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button