Πάφος

Φιλανθρωπική έκθεση φωτογραφίας “φωτογραφίζοντας για τον συνάνθρωπο μας “εγκαινίασε ο Ν. Χριστοδουλίδης

Τα εγκαίνια  φιλανθρωπικής  έκθεσης φωτογραφίας “φωτογραφίζοντας για τον συνάνθρωπο μας “ τέλεσε  σήμερα ο Υπουργός  Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στην αίθουσα Εν Πλω στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου . 

Σε χαιρετισμό της η Χαρίκλεια Σαρίκα εκ των διοργανωτών, πρώην αντιδήμαρχος Γεροσκήπου, Ξεναγός, και φωτογράφος  ανέφερε πως 25 συμμετέχοντες  φωτογράφοι  με τα κλικ των μηχανών τους παγίδευσαν το χρόνο που ζει για πάντα σαν μια μοναδική στιγμή. 

Φωτογραφίζουμε είπε, στιγμές της καθημερινότητας , της χαράς, της λύπης, το φυσικό περιβάλλον, τον έναστρο ουρανό και οτιδήποτε έμψυχο ή άψυχο μέσα στο φακό τους . Η κ. Σαρίκα σημείωσε πως η φωτογραφία τους βοηθά να βλέπουν πράγματα που δεν είχαν προσέξει ποτέ.

Περπατάμε και συχνά δεν βλέπουμε, όπως εξήγησε, λέγοντας πως έχουμε ενσωματωθεί με το περιβάλλον που είναι τόσο οικείο, ώστε αγνοούμε τη λεπτομέρεια που στέκεται δίπλα μας και καμιά φορά μπροστά μας. Σας παρουσιάζουμε συνέχισε, 90 φωτογραφίες, σημειώνοντας παράλληλα πως ο κάθε φωτογράφος ξεγυμνώνει την ψυχή του μέσα από το φακό του.

Τέλος η κ. Σαρίκα εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη που παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του βρήκε χρόνο για την τέλεση των εγκαινίων της έκθεσης,  το Δήμο Πάφου για την στήριξη του, το ΣΟΔΑΠ, το φιλανθρωπικό σωματείο Robins το φαρμακείο Λητώ Καραολίδου, την Green Air , το press mania αλλά και τον Όμιλο Εταιρειών Φωτιάδη για την στήριξη τους.

Η παρουσία σας σήμερα είπε η Χαρίκλεια Σαρίκα δείχνει ότι όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα πάντα στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη, κατέληξε.
Σημειώνεται πως η έκθεση που ξεκίνησε την Παρασκευή  θα παραμείνει ανοικτή από τις 15:00  μέχρι το 19:00 το βράδυ, ενώ όλα τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button