Κύπρος

Φεύγουν από τα κατεχόμενα οι Γερμανοί

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί πότε θα επιστρέψουν στη Γερμανία οι 141 συνολικά Γερμανοί που ήταν στην ίδια πτήση με την 65χρονη γυναίκα, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα, ανακοίνωσε χθες βράδυ ο “υπουργός υγείας”, Αλί Πιλλί, λέγοντας ότι τους 141 θα παραλάβει άδειο αεροπλάνο από την Αττάλεια της Τουρκίας, αφού έχουν απαγορευθεί οι απευθείας πτήσεις (ΣΣ: μέσω Τουρκίας) από Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί είπε ότι οι σχετικές διευθετήσεις γίνονται από το “υπεξ” σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Γερμανίας στη Λευκωσία.

Ο «υπουργός υγείας» ανακοίνωσε επίσης ότι μαζί με την 65χρονη σε απομόνωση τέθηκαν ο σύζυγος και άλλα δύο άτομα που ήταν μαζί της, 4 συνολικά, ενώ σε καραντίνα στο ξενοδοχείο Σάλαμις είναι άλλα 5 άτομα.

Απαντώντας στις επικρίσεις για το πώς αυτή η γυναίκα πέρασε από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου αφού εκεί υπάρχουν θερμικές κάμερες, ο κ. Πιλλί είπε ότι θερμικές κάμερες υπάρχουν, όλοι οι επιβάτες περνούν από αυτές και την ώρα που η γυναίκα αφίχθηκε στα κατεχόμενα δεν είχε πυρετό. Πυρετό ανέβασε αφού πήγε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Τα 3 ξενοδοχεία που ολόκληρο το γκρουπ έμενε σε Τρίκωμο και Αμμόχωστο είναι σε καραντίνα και η είσοδος/έξοδος από αυτά έχει απαγορευθεί από την «αστυνομία», σύμφωνα με τον ίδιο. Η ειδική ομάδα που εξέτασε τους 141 δεν εντόπισε άλλο άτομο με πυρετό, είπε, σημειώνοντας ότι μόνο η συγκεκριμένη γυναίκα είχε πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή και το δείγμα της βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button