Πάφος

Φεύγει ένας φίλος της Πάφου

Επίσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου και συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Φαίδωνα Φαίδωνος πραγματοποίησε σήμερα ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Huang Xingyuan με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας του στην Κύπρο και της αναχώρησής του από την χώρα μας.

 

Μιλώντας κατά τη συνάντηση, ο Πρέσβης της Κίνας χαρακτήρισε τον Δήμαρχο ως έναν από τους καλύτερους φίλους του στην Κύπρο, αλλά και την Πάφο ως την αγαπημένη του πόλη στο νησί. Ευχαρίστησε τον κ. Φαίδωνος για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν κατά τελευταία 4 χρόνια, καθώς και τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Δήμος και προσωπικά ο Δήμαρχος για την σύσφιξη των σχέσεων με τους κινέζους υπηκόους που διαμένουν στην επαρχία μας. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι στενές σχέσεις που αναπτύχθηκαν θα συνεχιστούν και ευχήθηκε στον κ. Φαίδωνος καλή συνέχεια στο έργο του.

 

Ο Δήμαρχος Πάφου, χαρακτήρισε τον κ. Xingyuan ως έναν πραγματικό φίλο της πόλης και εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για τη στενή και γόνιμη συνεργασία που ανέπτυξαν κατά την τετραετή θητεία του  στη χώρα μας. Αποκορύφωμα αυτής της συνεργασίας, σημείωσε ο κ. Φαίδωνος, ήταν η δημιουργία του «Πάρκου της Κίνας» στην Πάφο, αλλά και οι υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνδιοργανώθηκαν στην πόλη μας, συμβάλλοντας έτσι στην αλληλογνωριμία των δύο πολιτισμών, καθώς και στη φιλία και αλληλεγγύη μεταξύ  των δύο λαών, όπως έμπρακτα εκφράστηκε και κατά την περίοδο της πανδημίας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button