Πάφος

Φεστιβάλ ψαριού στο Λατσι

Για έκτη κατά συνέχεια χρονιά διοργανώθηκε το μεσημέρι στο γραφικό λιμανάκι του Λατσιού το 6ο Φεστιβάλ Ψαριού στην Πόλη Χρυσοχούς στην παρουσία πλήθος κόσμου.
Τον Δημο  Πόλης Χρυσοχούς συνεχάρη σε χαιρετισμό της  για την πρωτοβουλία η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου αλλά και όλων των φορέων που συμμετείχαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης με θέμα το ψάρι,ένα αγαθό, όπως είπε, που είναι στενά συνδεδεμένο με το χαρακτήρα του νησιού μας.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος επιδιώκεται η ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών, η διατήρηση της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας των τοπικών κοινωνιών , καθώς και η αξιοποίηση των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας και η διατήρηση και ανάπτυξη θέσεων απασχόλησης, μέσω της στήριξης που παρέχεται από το ευρωπαϊκό επιχειρησιακό πρόγραμμα «θάλασσα» 2014-2020.
Η κ. Λάμπρου σημείωσε πως το γραφικό λιμανάκι του Λατσιού ήταν ανέκαθεν ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της Κύπρου που με τις χαρακτηριστικές ακτές του, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή αναφέρθηκε στο Φεστιβάλ που έχει καταστεί θεσμός, και περιλαμβάνει όπως εξήγησε  δωρεάν προσφορά ψαριού και ποτού.

Η εκδήλωση περιλάμβανε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που πρόβαλε τις πολιτιστικές αξίες της περιοχής.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close