Πάφος

Φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων

Το διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων  ,The Animattikon Project, μία παραγωγή του Κέντρου Τεχνών Κίμωνος, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά. Το  Animattikon Project  παρουσιάζει ένα δεκαπενθήμερο εκδηλώσεων γύρω από την τέχνη του  animation  στην πόλη της Πάφου.

Έχοντας συνάψει συνεργασίες με διεθνείς φορείς το  The Animattikon Project  προτείνει περισσότερες από 50 ταινίες  animation  μικρού μήκους από 30 διαφορετικές χώρες. Σταθεροί συνεργάτες και υποστηρικτές του φεστιβάλ είναι οι χώροι ANANAs 8bit Coffee, το Technopolis 20 και το ξενοδοχείο  Almyra.  Από σήμερα αρχίζει το τριήμερο προβολών των ταινιών της επίσημης επιλογής του Animattikon Project 2018.  Η πρώτη βραδιά προβολών θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου, ώρα 8μμ στο Κέντρο Τεχνών Κίμωνος.  Στις 3 Νοεμβρίου, οι προβολές συνεχίζονται  στο ANANAs 8bit Coffee,  και πάλι στις 8μμ, με το δεύτερο πρόγραμμα ταινιών.

Τέλος, στις 4 Νοεμβρίου, ο πολυχώρος Τεχνόπολις 20 φιλοξενεί το τρίτο μέρος των ταινιών της επίσημης επιλογής του  Animattikon Project 2018, και πάλι στις 8μμ.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, το  Animattikon Project,  προτείνει και ένα πρόγραμμα ταινιών που απευθύνεται στο πιο νεαρό κοινό.  Στις 3 Νοεμβρίου, Σάββατο, ώρα 10πμ, θα προβληθεί στο ξενοδοχείο Αλμύρα, χορηγό φιλοξενίας του  Animattikon Project 2018,  ένα παιδικό πρόγραμμα ταινιών  animation  μικρού μήκους, το οποίο προσφέρει ο πρώτος και σταθερός συνεργάτης και υποστηρικτής του φεστιβάλ, το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων  Animasyros.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότερες από 15 ταινίες μικρού μήκους από διάφορες χώρες του κόσμου. Πριν από την τελευταία προβολή των ταινιών της επίσημης επιλογής του Animattikon Project 2018,  το φεστιβάλ  φιλοξενεί τον  Μιχάλη Καλοπέδη της  Zedem Media  για μια παρουσίαση με τίτλο “ Animations made in Cyprus: The story of Zedem Media”.

Ο διευθυντής του κυπριακού στούντιο παραγωγής animation θα μιλήσει για το πώς ξεκίνησε η Zedem Media  και το πώς μεγάλωσε στην πορεία. Στη συνέχεια, θα μιλήσει για τα καινούργια πρότζεκτ που ετοιμάζουν.  Η παρουσίαση θα γίνει στο Τεχνόπολις 20, στις 6:30μμ την Κυριακή.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button