Επικαιρότητα

Φαγοπότι εκατομμυρίων με τα Τουρκοκυπριακά στην Πάφο

Η Παγκύπρια Κίνηση Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Παθόντων καθώς και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Περιουσιών Κατεχομένων με ανακοίνωση τους εκφράζουν την έντονη αγανάκτηση τους για την ατασθαλία , όπως την χαρακτηρίζουν και κακοδιαχείριση των Τ/Κ περιουσιών.

Η κατάσταση , σημειώνουν, έχει φθάσει στο απροχώρητο. Κάπως αργά δεν θυμήθηκαν να αντιδράσουν οι πρόσφυγες; Γιατί για μισό σχεδόν αιώνα έχουν ανεχτεί αυτή την κακοδιαχείριση και τις ατασθαλίες όπως τις λένε. Γιατί έχουν ανεχτεί κάποιους πρόσφυγες να θησαυρίζουν με τις Τουρκοκυπριακές περιουσίες. Γιατί έχουν ανεχτεί κάποιους άλλους πρόσφυγες να υπενοικιάζουν φιλέτα σε μη δικαιούχους;

Γιατί έχουν ανεχτεί πρόσφυγες να ξεπουλούν την γη τους στα κατεχόμενα; Και γιατί έχουν ανεχτεί πρόσφυγες με αμύθητη περιουσία στα κατεχόμενα να μην τους έχει παραχωρηθεί ένα στρέμμα γης στις ελεύθερες περιοχές; Γιατί άλλος δέκα και άλλος κανένα;

Οι κινήσεις αυτές των προσφύγων επικρίνουν τον δήμαρχο ότι επεμβαίνει σε Τ/Κ υποστατικά αυθαίρετα. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και όποιος νιώθει ότι αδικείται μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια.

Είναι όμως σωστή η πρόταση τους να τροποποιηθεί η νομοθεσία περί κηδεμόνα Τ/Κ περιουσιών και να γίνει διαμοιρασμός, βάση της ιδιοκτησίας που είχαν οι εκτοπισμένοι στα κατεχόμενα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button