Επικαιρότητα

Φαίδωνας Φαίδωνος: Η εταιρεία σπρώχνει στην ανεργία τους εργαζόμενους

Αγωνιώντας για τις εργασίες τους, αφού η εταιρεία τους έχει επιδώσει επιστολές απόλυσης με ισχύ από τα μέσα Νοεμβρίου, οι 200 περίπου  εργαζόμενοι στο πολυκατάστημα συγκεντρώθηκαν έξω από το δημοτικό μέγαρο αξιώνοντας από την τοπική αρχή να διευκολύνει την εταιρεία

Το πολυκατάστημα «Era», πρώην Korivos αντιμετωπίζει το κίνδυνο αναστολής εργασιών μετά από διάταγμα του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου για τερματισμό της χρήσης της οικοδομής, εντός δύο μηνών από τις 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Η εταιρεία με βάση απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να εξασφαλίσει από τον Δήμο Πάφου πιστοποιητικό τελικής έγκρισης κάτι που προϋποθέτει άρση παρανομιών  που έγιναν στο συγκρότημα. Εκπρόσωποι των εργαζομένων αξίωσαν να δοθεί παράταση χρόνου χωρίς να ανατρέπεται  η απόφαση της δικαιοσύνης.  Να δοθεί χρόνος στην εταιρεία όπως είπαν να συμμορφωθεί με την απόφαση.

Την θέση αυτή απορρίπτει ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος εξήγησε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργεί χωρίς τις απαιτούμενες άδειες εδώ και 20 χρόνια καλώντας τους εργαζόμενους να ασκήσουν πιέσεις προς την εργοδοτική πλευρά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο αν η εταιρεία ήθελε πραγματικά να συνεχισθεί η λειτουργία του καταστήματος και να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι θα μπορούσε να ζητήσει άδεια κατά παρέκκλιση , κάτι το οποίο δεν έπραξε έως τώρα. Ούτε και έκανε οποιοδήποτε βήμα συμμόρφωσης με την δικαστική απόφαση, ανέφερε.

Ο δήμος, κατέληξε , δεν μπορεί να εκδίδει άδειες κάτω από πίεση και απειλές εξηγώντας ότι ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και όλοι οφείλουν να συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανονισμούς της πολιτείας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button