Πολιτική

Φάρος λαμπρός η 1η Απριλίου

Εξηντα εξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη του ένδοξου αγώνα της ΕΟΚΑ και ο κυπριακός ελληνισμός τιμά και δοξάζει τους ήρωες του.

Η γενιά του αγώνα της ΕΟΚΑ νίκησε τον φόβο, την δύναμη των ισχυρών και συμφιλιώθηκε με το θάνατο. Ανεκπαίδευτοι, απόλεμοι, με ελάχιστα και παλιά όπλα, πολέμησαν ενάντια σε μια αυτοκρατορία που αποτελόταν από 40 χιλιάδες άρτια εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο στρατό.

Οι αγωνιστές μας βάδιζαν αγέρωχοι στις κρεμάλες, γίνονταν ολοκαυτώματα υπογράφοντας με το νεανικό τους αίμα το συμβόλαιο της λευτεριάς και σφραγίζοντας με τον θάνατό τους την αξία τους. Πάνω από όλα, άφησαν παρακαταθήκη στους επερχομένους, πως η πατρίδα δεν λευτερώνεται με πολιτικά παραμύθια, ούτε απ´όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την μνήμη των ηρώων μας, αλλά από άδολους πατριώτες, έτοιμους να θυσιάσουν τα πάντα για την πατρίδα τους.

Στην παρέλευση του χρόνου, όλοι θα σβήσουμε. Οι ήρωες της ΕΟΚΑ θα λάμπουν πάντα στον ορίζοντα, και να μας θυμίζουν πως οι δούλοι​​​​​​​​​​​γίνονται ελεύθεροι.

Χαράλαμπος Πάζαρος βουλευτής ΔΗΣΥ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button