Πάφος

Υπό 3ήμερη κράτηση οι τρεις για τις νέες υποθέσεις πλαστοπροσωπίας

Διατάγματα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε χτες  το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίων τριών προσώπων για τα αδικήματα της  παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας, παράνομης παραμονής και πλαστοπροσωπίας προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας παρουσιάστηκε για να αναχωρήσει για τη Γαλλία από τον αερολιμένα Πάφου, γυναίκα αφρικανικής καταγωγής παρουσιάζοντας γαλλικό δελτίο ταυτότητος για το οποίο ηγέρθησαν υπόνοιες ότι ήταν πλαστό .

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για γυναίκα από το Κονγκό η οποία ανακρινόμενη παραδέχτηκε ότι το συγκεκριμένο δελτίο ταυτότητος το είχε προμηθευτεί από άγνωστο άνδρα αφρικανικής καταγωγής στη Λάρνακα.

Εξάλλου , στον αερολιμένα Πάφου μετέβη  τη Δευτέρα για να αναχωρήσει με την ίδια πτήση άνδρας αφρικανικής καταγωγής, ο οποίος παρουσίασε βελγικό δελτίο ταυτότητας στον διαβατηριακό έλεγχο για το οποίο ηγέρθησαν υπόνοιες ότι είναι πλαστό. Ανακρινόμενος παραδέχτηκε ότι δεν είναι δικό του και ότι το βρήκε στο έδαφος στην Λάρνακα. 

Επίσης στις 10:30 το πρωί της 26ης Ιουλίου , πάλι με την ίδια πτήση, με προορισμό τη Γαλλία, μετέβη για να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Πάφου, γυναίκα αφρικανικής καταγωγής η οποία παρουσίασε βελγικό δελτίο ταυτότητας.

Όπως διαφάνηκε κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, υπήρχαν διαφορές στην φωτογραφία που απεικονίζονταν, αφού φαίνονταν ότι ήταν πραγματικό αλλά ήταν καταγγελλόμενο ως απολεσθέν. Η γυναίκα παραδέχτηκε την διάπραξη του αδικήματος της πλαστοπροσωπίας. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button