Επικαιρότητα

Υπό κράτηση και ο Κύπριος

Ο Κύπριος ιδιοκτήτης του ταχύπλοου το οποίο χρησιμοποίησαν οι φερόμενοι ως  διακινητές των Συρων προσφύγων που έφτασαν προχθές στην Πόλη Χρυσοχους διατυπώνει τον ίδιο ισχυρισμό με τους δυο Συρους που έχουν συλληφθεί.

Ότι δηλαδή έδωσε το σκάφος στον ένα από τους δυο που είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου προκειμένου να πάει για ψάρεμα και για να βρει κάποιον να πουλήσει το σκάφος αυτό.  Ο 38χρονος από την Λεμεσό παρουσιάσθηκε ενώπιων του δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης πέντε ημερών.

Χθες το δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διατάγματα κράτησης  για οκτώ μέρες εναντίον δυο Συρων που  έχουν συλληφθεί από την αστυνομία ως οι διακινητές των 131 προσφύγων που έφτασαν χθες στην Κύπρο με σκάφος από τα Τουρκικά παράλια. Υπενθυμίζεται ότι τα παράκτια ραντάρ της Κυπριακής Δημοκρατίας εντόπισαν στα ανοικτά του Πωμου την δευτέρα το πρωί δυο στίγματα.

Μόλις έσπευσαν στην περιοχή ακατοι της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας το ένα από τα δυο σκάφη ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς την χερσόνησο του Ακαμα, στην νότια πλευρά.

Σκάφος της λιμενικής το ακολούθησε και τελικά το ανέκοψε κοντά στην περιοχή της Λαρας, οδηγώντας το τελικά στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Γεωργίου Πεγειας. Οι δυο Συροι που επέβαιναν σε αυτό ένας 34χρονος και ένας 43χρονος ισχυρίσθηκαν ότι είχαν πάει για ψάρεμα τόνου κάτι που φαίνεται να μην ευσταθεί αφού όχι μόνο δεν ψαρεύονται τόνοι αυτή την περίοδο αλλά ούτε καν σύνεργα ψαρέματος δεν είχαν μαζί τους.

Η αστυνομία κατέχει πληροφορίες ότι ο ένας από τους δυο Συρους ήταν ο καπετάνιος του σκάφους που μετέφερε τους συμπατριώτες του και ο δεύτερος Σύρος που είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου τον παρέλαβε στα ανοικτά για να τον μεταφέρει με το ταχύπλοο στην ακτή.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close