Επικαιρότητα

Υπόθεση Petrana: Κατέθεσε ο επικεφαλής των ερευνών

Την θέση ότι η έρευνα των ανακριτικών αρχών στην υπόθεση Petrana δεν ήταν αντικειμενική και σκοπό είχε την στοχοποίηση του 27χρονου, ιδιοκτήτη σκύλων, υπέβαλε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο, ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου κατηγορούμενου δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου στο πλαίσιο της αντεξέτασης του μάρτυρα κατηγορίας, υπαστυνόμου Σάββα Σάββα.

Σε ερώτηση που του υπεβλήθη από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής Ανδρέα Χατζηκύρου ο κ. Σάββα απάντησε ότι την ημέρα που βρέθηκε το θύμα οι μόνοι σκύλοι που κινούνταν ελεύθεροι στην περιοχή ήταν του 27χρονου κατηγορούμενου.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως στις 26 Φεβρουαρίου 2018 τον ενημέρωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, ο τελευταίος του ανέφερε ότι από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν και σε συνεργασία με τον κτηνιατρικό λειτουργό, δεν αποκλείεται τα τραύματα της θανούσας να προκλήθηκαν από σκύλο ή σκύλους.

Επίσης, σημείωσε ο μάρτυρας στις 26 Φεβρουαρίου.2018 στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν στο υποστατικό του 27χρονου, πέντε σκύλοι Rottweiler και δύο μικροί σκύλοι κυνηγετικοί.

Από το μεσαίο κλουβί όπου υπήρχαν οι δύο μικροί κυνηγετικοί σκύλοι, μετακινήθηκαν και στην θέση τους τοποθετήθηκαν από τον κατηγορούμενο ένας σκύλος Rottweiler ο οποίος μέχρι εκείνη την στιγμή βρισκόταν στην είσοδο του μηχανουργείου.

Τα κλουβιά όπως είπε ο υπαστυνόμος Σάββας Σάββα αριθμήθηκαν από το 1 μέχρι το 6. Οι πέντε πιο πάνω σκύλοι τέθηκαν υπό φρούρηση στα κλουβιά τους αφού τοποθετήθηκαν κλειδωνιές ασφαλείας σε αυτά. Ο κ. Σάββα είπε ακόμη πως στις 27 Φεβρουαρίου 2018 ερευνήθηκε το μηχανουργείο του 27χρονου κατηγορούμενου στην παρουσία του ιδίου ενώ στην έρευνα συμμετείχαν ο κτηνιατρικός λειτουργός και ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους.

Είπε επίσης ότι στο πλαίσιο της έρευνας παραλήφθηκαν από τον ιατροδικαστή περιττώματα σκύλων και χώμα από σημεία έξω από τα κλουβιά. Από την έρευνα, συνέχισε, στα πέντε κλουβιά των σκύλων και συγκεκριμένα από το εσωτερικό του κλουβιού του σκύλου Dragon παραλήφθηκε ένα ξύλινο πλακάζ το οποίο έφερε ίχνος που ομοίαζε από αίμα. Στην συνέχεια είπε και με την βοήθεια του 27χρονου κατηγορούμενου Μάριου Παναγιώτου λήφθηκαν τα παρειακά επιχρίσματα από τους 5 πιο πάνω σκύλους.

Ο μάρτυρας παραδέχτηκε ότι στο αρχικό στάδιο μετά τον εντοπισμό της 46χρονης οι ανακριτικές αρχές ερευνούσαν όλα τα ενδεχόμενα, όπως η πιθανότητα ο θανάσιμος τραυματισμός της να προήλθε από γεωργικό μηχάνημα, από σκύλους ή ακόμη και από τροχαίο.

Ο κ. Στεφάνου υπέβαλε την θέση ότι εφόσον οι ανακριτικές αρχές το βράδυ της 22ης Φεβρουαρίου δεν είχαν ακριβή αιτία της πρόκλησης των τραυμάτων της θανούσας δεν θα έπρεπε η Αστυνομία να προχωρήσει σε απελευθέρωση της σκηνής.

Υπέβαλε ακόμα την θέση ότι σε αυτή την υπόθεση κατακρίθηκε η Αστυνομία και η ιατροδικαστική υπηρεσία για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, με τον μάρτυρα να απαντά πως περισσότερο αυτός που κατακρίθηκε ήταν η ιατροδικαστική υπηρεσία.

Επιπρόσθετα ο δικηγόρος υπέβαλε την θέση στο μάρτυρα ότι η έρευνα των ανακριτικών αρχών για τους σκύλους του 27χρονου δεν ήταν αντικειμενική και σκοπό είχε την στοχοποίηση του.

Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί μετά από οκτώ μήνες που συνέβη ο θανάσιμος τραυματισμός της Petrana oι ανακριτικές αρχές εξέτασαν την συμπεριφορά των σκύλων και όχι νωρίτερα με τον μάρτυρα να απαντά πως στην πορεία της έρευνας έκριναν σκόπιμο να εξεταστεί η συμπεριφορά των σκύλων.

Ο μάρτυρας ανέφερε από την πλευρά του πως ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή ερευνήθηκε ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν υπήρξε μαρτυρία για άλλους ελεύθερους σκύλους στην περιοχή.

Ακολούθως ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του Δήμου Γεροσκήπου η οποία αναφέρεται σε παράπονα για σκύλους που ήταν ανεπιτήρητοι.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button