Πάφος

Υπόθεση πινακίδων

Τρεις  μέρες διήρκησε η αντεξεταση μάρτυρα κατηγορίας Χριστάκη Κυπριανού, μόνο από τον ένα συνήγορο υπεράσπισης. 

Ο Σάββας Ματσας που εκπροσωπεί τον διευθυντή της εταιρείας ΕΤΝΑ στην υπόθεση των πινακίδων του δήμου Πάφου, ολοκλήρωσε σήμερα την αντεξεταση του ενώ είχε προηγηθεί και η κατάθεση του ιδίου μάρτυρα την πρώτη από τις τέσσερεις συνολικά μέρες που είναι ενώπιων των τριών δικαστών του κακουργιοδικείου. Και θα είναι εκ νέου την επόμενη εβδομάδα αφού θα συνεχιστεί η αντεξεταση από τους άλλους δυο συνηγόρους υπεράσπισης.

Ο κ. Κυπριανού κατά την επίδικη περίοδο ήταν Επιστάτης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου  Πάφου και τα τρία τελευταία χρόνια μετακινήθηκε στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Διευθυντή της εταιρείας πινακίδων ΕΤΝΑ και της εταιρείας, δικηγόρος Σάββας Μάτσα υπέδειξε φωτογραφικό υλικό στον μάρτυρα το οποίο ο κ. Κυπριανού αναγνώρισε. Ο κ. Μάτσας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο οδικό δίκτυο από το Imperial μέχρι το Melania , μήκους 9 χιλιομέτρων, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο της διαπλάτυνσης του δρόμου αφαιρέθηκαν και καταστράφηκαν πολλές πινακίδες.

Ο κ. Κυπριανού διαφώνησε λέγοντας στο Δικαστήριο πως κατά τη διεξαγωγή των εργασιών  αφαιρέθηκαν ταμπέλες, ωστόσο  κάποιες εξ αυτών επανατοποθετήθηκαν, όπως είπε. Ακολούθως ο κ. Κυπριανού αρνήθηκε ότι ο Δημοτικός Γραμματέας Θέμης Φιλιππίδης τον συμβουλεύει για το τι θα πει στο Δικαστήριο. Οι οδηγίες, είπε, που έχουν από τον Δήμαρχο Πάφου είναι να μην μεταβαίνουν στο Δημαρχείο, όταν δεν έχουμε κάποια δουλειά. Ο κ. Μάτσας ανέφερε ωστόσο πως ο μάρτυρας ψεύδεται. Ο κ. Κυπριανού παραδέχτηκε ακόμη πως από το 2006 μέχρι το 2012 δεν υπήρχε αρχείο κατεστραμμένων πινακίδων.  Ο μάρτυρας ανέφερε πως οι εταιρείες πινακίδων χρησιμοποιούσαν υλικά πιο φθηνά από αυτά της προσφοράς και συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν λαμαρίνα άσπρη 0,6 χιλιοστών αντί αλουμίνιο 3 χιλιοστών.

Ο κ. Μάτσας χαρακτήρισε προκατειλημμένο τον μάρτυρα που χωρίς, όπως είπε, να έχεις ειδικές γνώσεις καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα. Υπέβαλε επίσης τη θέση ότι για να γίνει μια σωστή έρευνα και να καταλογισθούν ευθύνες σε κάποιους θα έπρεπε να υπάρχουν μητρώα αρχείων, τα οποία να είχαν καταγραφεί όλα τα υλικά.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι διευθυντές των εταιρειών πινακίδων ΕΤΝΑ και ΑΛΜΑ, Χρίστος Ιωάννου και Σωτήρης Αντωνιάδης και ο δημοτικός υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου. Όλοι οι κατηγορούμενοι απήντησαν μη παραδοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδής παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψης.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για  συνέχιση της διαδικασίας την 6.3.2019 στις 09:00 το πρωί. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την αντεξέταση του μάρτυρα από τον συνήγορο υπεράσπισης της εταιρείας ΑΛΜΑ και του Διευθυντή της  Σωτήρη Αντωνιάδη, Δικηγόρο  Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button